Pretraživanje

Radionice za roditelje polaznika Djecjeg vrtica „Pjerina Verbanac“

Srijeda, 27. Siječnja 2010. - 13:21

U Djecjem vrticu “Pjerina Verbanac” Labin,  u  okrilju Projekta Labin – Zdravi grad, organizira se ciklus radionica o djecjim pravima i pravima roditelja, vrijednostima i nacinu odgoja, potrebama djece i roditelja, sa naglaskom na razvojnoj dobi predškolske djece. Radionice za roditelje se organiziraju  u suradnji s odgajateljicama i strucnim suradnicima Djecjeg vrtica “Pjerina Verbanac” Labin, a voditeljice su Kristina Pucic – dipl. socijalni radnik, ?eni Zuliani – mag. psihologije i Sanja Frankovic – dipl. socijalni radnik. Pojedini ciklus sastoji se od tri radionice koje se održavaju jednom mjesecno u trajanju od dva školska sata u poslijepodnevnim satima. Za radionice se prijavilo 37 roditelja.

Prva skupina od 14 roditelja odgojne skupine “Loptice” iz Centralnog vrtica zapocela je s radom u srijedu, 20.sijecnja 2010. godine. Drugu skupinu cini 9 roditelja iz PO Jaslice, PO Stari grad i PO Rabac, a oni su prvu radionicu iz ciklusa imali u cetvrtak, 21. sijecnja 2010. godine. Treca grupa od 14 roditelja odgojnih skupina “Loptice” i “Vrapcici” iz Centralnog vrtica zapocela je s radom u ponedjeljak, 25. sijecnja 2010 godine.

Svaka radionica tematski je organizirana. Uci se kroz igru, razgovor i podjelu iskustava. Nakon uvoda u temu dana, daljnji rad se bazira na prigodnim iskustvenim vježbama, simulacijama, komentiranju i argumentiranju i iznalaženju novih “rješenja”, aktivnom sudjelovanju roditelja kako  bi se na taj nacin osvijestile i podržale sve sposobnosti i kapaciteti koje roditelji sami posjeduju, a koji su njihovi saveznici u svakodnevnom životu i odgoju djece. Utisci ucesnika radionica - prisutnih roditelja i odgajatelja, vrlo su pozitivni, a podjela iskustava i nova saznanja vrlo su primjenljivi u praksi svake obitelji.