Pretraživanje

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović posjetila Labin

Petak, 21. Rujna 2018. - 0:00


Pučka pravobraniteljica Lora Vidović  sa najbližim suradnicima u sklopu obilaska Istarske županije 20. rujna posjetila je Grad Labin gdje se susrela sa gradonačelnikom Valterom Glavičićem i zamjenicom Federikom Mohorović Čekada.

Identificiranje izazova s kojima se suočavaju građani u svakodnevnom životu, ali i približavanje institucije pučkog pravobranitelja široj javnosti neki su od ciljeva ovih organiziranih posjeta pravobraniteljice.

Kako je istaknula pravobraniteljica, sa suradnicima je do sada obišla nekoliko županija, a sad je došao red i na Istru, najrazvijeniju županiju. Tijekom sastanka razgovaralo se najviše o temama koje se tiču socijalne skrbi.

Pohvaljena je inicijativa Gradonačelnika za ulaganjima u poboljšanje uvjeta života najugroženijih građana, a pogotovo korisnika nužnog smještaja u tzv. Samačkom hotelu.

Sastanak Gradonačelnika i zamjenice sa pravobraniteljicom dotaknuo se i mnogih drugih tema, a međusobna razmjena primjera dobre prakse zasigurno će utjecati na buduće aktivnosti vezane uz ovo područje rada.