Pretraživanje

Projekt „Vrtim zdravi film“ u OŠ „Ivo Lola Ribar“

Utorak, 09. Lipnja 2015. - 8:13

Ove se godine OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin ukljucila u projekt «Vrtim zdravi film» koji je organizirao Nestle' Adriatic u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Hrvatskim školskim sportskim savezom. Projekt se provodio u 63 hrvatskih škola, od toga u 3 škole u Istri.

Projekt je namijenjen sedmim razredima, a u školi ga je provodila uciteljica Ivana Griparic Fable koja je prošla i edukaciju za provodenje projekta. U prvom polugodištu ucenici su slušali cetiri bloka predavanja, educirali se o postavkama pravilne prehrane, planiranju prehrane, tijelu i hrani te kako poboljšati prehrambene navike, a dobili su i prigodne majice te brošure sa svim informacijama s predavanja. Ucenike se i anketiralo te su rezultati pokazali kako ima ucenika koji su itekako upoznati s novim, zdravim namirnicama, ucenika koji se aktivno bave sportom, medutim ono što zabrinjava je svakako cinjenica da još uvijek ima mnogo ucenika koji preskacu najvažniji obrok u danu – dorucak, ucenika koji cesto ne pojedu ništa do kraja nastave te na taj nacin nemaju energije ni snage za obavljanje svih aktivnosti koje ih cekaju u jednom radnom danu.

Ovaj projekt je samo mali dio edukacije koja bi se stalno trebala provoditi kako bi se ucenicima ukazalo na važnost pravilne prehrane, zdravih namirnica, tjelovježbe jer  i sami smo svjedoci kako se djeca danas jako malo krecu, cesto jedu brzu hranu, piju napitke s velikim kolicinama šecera što i dovodi do zdravstvenih problema i problema pretilosti.