Pretraživanje

Priznanje Grada Labina - Franka Batelić Ćorluka

Utorak, 03. Rujna 2019. - 0:00

Franka Batelić Ćorluka od ranog djetinjstva je pokazivala talenat i ljubav prema muzici pa je sa 3 godine počela pjevati. Bila je član zbora  Mini Cantanti sa kojim je učestvovala na brojnim domaćim i stranim takmičenjima. Osvojila je dvije nagrade na dječjem festivalu „Voci nostre“ i jednu na kreativnom festivalu mladih čiji je naziv Dorica. Franka je u Labinu završila osnovnu glazbenu školu za klavir, te je studentica Berklee College of Music u Bostonu, gdje je završila dva semestra glazbene akademije.

2007. godine Franka se takmičila u talent šou „Showtime“. U finalu koje je imala najveći broj glasova i osvojila je prvo mjesto. Kao nagradu je dobila petogodišnji ugovor sa izdavačkom kućom Hit Records i singl „Ovaj dan“ koji je označio početak njene muzičke karijere.

Navodimo neke od najvećih uspjeha, nacionalne nagrade i nominacije osvojene u glazbenoj karijeri:

- Diskografska nagrada „HR TOP 20“ za nadu godine

- Nominacija za „Zlatnu Kooglu“ za novog izvođača godine

- Nominacija za „Porin“ za novog izvođača godine

-13. Hrvatski radijski festival: Nagrada na temelju glasova putem telefona

- Pobjeda na OGAE Song Contestu 2008. godine

- Pobjeda u 4. sezoni „Plesa sa zvijezdama“

- Predstavnica Hrvatske na natjecanju za pjesmu Eurovizije „Eurosong 2018.“

Franka Batelić nesumnjivo je najpopularnije i u Hrvatskoj i svijetu najuspješnije glazbeno ime koje dolazi s područja grada Labina. Već 12 godina Franka spada u sam vrh hrvatske glazbene scene, a posebne uspjehe ostvarila je upravo u prošloj, 2018. godini, kada je predstavljala Hrvatsku na najpopularnijem međunarodnom glazbenom natjecanju u Europi, „Eurosong-u“. Kroz pripreme i promociju Eurosonga, u svim svojim medijskim nastupima na razini Hrvatske, regije i Europe, Franka je u brojnim navratima izravno isticala Labin i Rabac, kao mjesta u kojima je odrasla, stekla glazbeno obrazovanje i načinila prve korake u svojoj uspješnoj i već sada bogatoj glazbenoj karijeri.

U prilogu pogledajte video o Franki Batelić Ćorluka koji je prikazan na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina.