Pretraživanje

Prijem povodom Dana civilne zaštite

Ponedjeljak, 27. Veljače 2012. - 12:22

U prostorijama Grada Labina danas je uprilicen prijem za predstavnike civilne zaštite sa podrucja Grada Labina i opcina Labinštine. Predstavnike je primio gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika i njegov zamjenik Zoran Rajkovic  uz prisustvo nacelnika opcine Raša Josipa Knapica.

Zamjenik gradonacelnika Zoran Rajkovic cestitao je Dan civilne zaštite svim pripadnicima civilne zaštite i djelatnicima žurnih službi te je napomenuo kako se Dan civilne zaštite obilježava u Republici Hrvatskoj od 1992. godine. Uloga civilne zaštite bitna je u sigurnosti društvene zajednice. To se odnosi na zaštitu prvenstveno ljudi, ali i okoliša i imovine, ukljucujuci kulturnu baštinu.

Zapovjednik Zapovjedništva civilne zaštite Boris Rogovic osvrnuo se na proteklu godinu te napomenuo da u sustavu civilne zaštite posebno mjesto zauzimaju celnici lokalne samouprave. Grad Labin uz Zapovjedništvo ima ustrojene postrojbe opce i specijalisticke namjene. Temeljni dokument koji regulira civilnu zaštitu je Procjena ugroženosti stanovništva te kulturnih i materijalnih dobara koji je u Gradu Labinu donesen 2004. godine, a na kojeg se nadovezuju provedbeni dokumenti Plan civilne zaštite  i Plan spašavanja . Gradsko zapovjedništvo Civilne zaštite ima 5 clanova Zapovjedništva, a postrojba civilne zaštite opce namjene Grada Labina broji 35 obveznika.