Pretraživanje

Prijem kod gradonačelnika povodom održavanja turnira "Kvarnerska rivijera"

Utorak, 23. Svibnja 2017. - 0:00

Povodom održavanja velikog omladinskog turnira Kvarnerska rivijera koji se od 21. do 27. svibnja odigrava na gradskom stadionu u Labinu po 62. put uz domaćine NK Rudar - Labin, gradonačelnik Tulio Demetlika održao je prijem u Maloj vijećnici za predstavnike momčadi HŠK Zrinjski iz Mostara (Bosna i Hercegovina), FK Budućnost iz Podgorice (Crna Gora) i  AC  Spezia  Calcio (Italija).

Kvarnerska rivijera je jedan od najstarijih nogometnih turnira u ovom dijelu Europe i predstavlja izuzetno iskustvo mladim nogometašima kojima je to dobra prigoda da se afirmiraju i odmjere snage s nekim od predstavnika najjačih europskih klubova. Vrlo malo omladinskih nogometnih turnira se može podičiti 62 godine dugom tradicijom održavanja jednog turnira u svome gradu. Upravo toliko je Labin domaćin „Kvarnerske rivijere“, te je uz Rijeku grad sa najdužom tradicijom u suorganizaciji ovog sportskog događaja. Na turniru su u Labinu tijekom godina igrali brojni mladi igrači koji su kasnije postigli izvanredne sportske karijere igrajući za najpoznatije svjetske klubove.

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika istaknuo je nove investicije u sportsku infrastrukturu realizirane tokom 2016. godine i one koje će biti dovršene tokom ove godine. To su uređenje atletske staze i tartan atletskog borilište te igrališta s  umjetnom travom na gradskom stadionu Labin. Velika investicija izgradnje nove sportske dvorane koja je započela sredinom 2016. godine dovršena je prije 20 dana dok je u tijeku rekonstrukcija postojeće dvorane.

Svim učesnicima zaželio je mnogo dobrih sportskih rezultata te ih pozvao da narednih dana upoznaju bogatu kulturnu i povijesnu baštinu našeg grada, te ljepote kako Labina tako turističkog Rapca. Posebno se zahvalio domaćinima turnira, Nogometnom klubu „Rudar“ iz Labina na svemu učinjenom na promociji nogometa.