Pretraživanje

Prijateljski grad Sandnes

4378.jpg (131 KB)Sandnes-Zdravi grad i Labin-Zdravi grad zajednički surađuju na razvijanju i unaprjeđivanju demokracije po školama i lokalnim zajednicama u gradovima Sandnesu i Labinu. Suradnja se temelji na obostranom uvažavanju i upoznavanju kulture oba partnera. Aktivnosti koje se provode u sklopu bratimljenja su: 

  • Susreti, posjete i razmjene građana 
  • Zajedničke kulturne aktivnosti - glazbene, plesne i dramske aktivnosti 
  • Razmjena učenika i njihovih voditelja 
  • Zajednički projekti

Predstavnici Sandnesa, učenici i njihovi voditelji, svake godine sudjeluju na godišnjoj labinskoj „Ljetnoj školi demokracije“ koja je dio „Motovunske škole demokracije“ koja se održava svake godine početkom srpnja. Za vrijeme ljetne škole sudionici predstavljaju dobra rješenja iz prakse i razmjenjuju iskustva iz vlastitih gradova i škola.
U sklopu programa Gradskog vijeća mladih Grada Labina, grupa učenika iz Labina, sa svojim voditeljima posjećuje Sandnes i sudjeluje u procesu izgradnje lokalne demokracije u Sandnesu. Suradnja se također usredotočuje na razmjenu kulturnih aktivnosti učesnika i programe sprječavanja kriminala među mladima, te suradnja policijskih uprava Labina i Sandnesa.
  • Suradnja s gradom Sandnesom traje od 2001. godine, a službeno je uspostavljena 8. srpnja 2006. godine i regulirana je Sporazumom o suradnji između subjekata Sandnes-Zdravi grad i Labin-Zdravi grad.

Službena stranica Grada Sadnesa

Prilozi


;