Pretraživanje

Prijateljski grad Baja (Mađarska)

IMG_6017.jpg (119 KB)Grad Labin i Grad Baja duže su vrijeme u vrlo bliskim i prijateljskim odnosima. Uspostavili su suradnju s ciljem uspostavljanja novih odnosa i unapređenja već postojećih prijateljskih veza, kojima bi se unaprijedio razvoj dvaju gradova, te omogućio bolji i svestraniji protok ljudi i informacija.

Grad Labin i Grad Baja  surađuju na području unapređenja gospodarske suradnje razmjenom informacija, uspostavljanjem međusobnih veza gospodarskih subjekata, podupiranjem njihovih nastojanja za članstvom u različitim asocijacijama, sve u cilju jačanja gospodarske, trgovinske i turističke suradnje, te svih oblika poduzetništva na osnovi partnerstva i obostrane koristi. Pobratimstvo s gradom Baja traje od 2002. godine, a službeno je uspostavljeno 17. kolovoza 2005. godine.

Aktivnosti između ovih dvaju gradova provode se više puta godišnje prema godišnjem programu, a to su s
usreti, posjete i razmjene građana, zajedničke kulturne aktivnosti (Mediteranski kiparski simpozij – sudjelovanje kipara iz Baje na simpoziju u Labinu,povezivanje glazbene škole i pjevačkih zborova Labina i Baje, predstavljanje Labina Baji likovnim programom  „Labinski uzlet likovnosti“), zajednički projekti (razmjena učenika, programi Labin zdravi grad – škola demokracije u sklopu „ motovunske međunarodne škole zdravlja“, prenošenje iskustava vezanih uz preventivne zdravstvene programe provođenje programa prevencije ranog pijenja kod mladih).

Ostale važnije aktivnosti su gospodarska suradnja (predstavljanje poslovnih resursa gradova, mogućnost suradnje na polju iskustava u turizmu i gospodarstvu, razmjena podataka o poduzećima sa popisom djelatnosti, sudjelovanje grada Baje na skupu EDE 3.listopada 2007.), suradnja osnovnih škola (turniri u malom nogometu i odbojci, sudjelovanje grada Labina u ponudi grada Baje u natječaju EU za bratimljene gradove), sportska suradnja (suradnja judo klubova, suradnja nogometnih klubova, sudjelovanje nogometnog kluba iz Baje na „Kvarnerskoj rivijeri“, nogometnom susretu u Labinu).

 Službena stranica Grada Baje

Prilozi


;