Pretraživanje

Prezentacija gradanske inicijative "Skockaj se"

Utorak, 04. Ožujka 2014. - 7:01

U sklopu djecjeg maskenbala i spaljivanja ovogodišnjeg pusta, u dvorani Srednje škole Mate Blažina danas u 14,00 sati održat ce se prezentacija gradanske inicijative Skockaj se, koju Udruga za mlade Alfa Albona provodi od sijecnja 2014.

 

Inicijativa je obuhvacala izradu podloge i pripadajuce opreme za društvenu igru „Ljudski covjece ne ljuti se“  kojom se djeci, mladima i drugima pruža dodatni nacin zabave i druženja  u svojoj lokalnoj zajednici. Ideja je nastala zajednickim promišljanja clanova, zaposlenih i volontera udruge a sukus promišljanja je okupljanje djece, mladih odnosno svih onih željnih kreativne zabave u konkretnu inicijativu koja ce imati pozitivne ucinke na razvoj lokalne zajednice.

 

Aktivnosti koje su bile predvidene unutar inicijative su stvaranje radnog tima, suradnja sa obrtima/tvrtkama, akcija izrade podloge i kocke te prezentacija igre. U procesu provedbe ukljuceni su bili i mladi koji su zajedno sa clanovima udruge sastavljali slogan za prezentaciju igre dok su se sa djecom dogovarala pravila i izgled igre. Na sutrašnjoj prezentaciji namjerava se okupiti djecu, mlade i sve one gradane koji su voljni zajedno zaigrati ljudski covjece ne ljuti se i time pridonijeti stvaranju novog sadržaja, društvenog i inovativnog, na podrucju grada.

 

Udruga se ovom prilikom zahvaljuje clanovima ucenickoj vijeca Osnovne Škole Ivo Lola Ribar koji su svojom kreativnošcu i domišljatošcu doprinijeli razvoju novih pravila, mladim sudionicima radionice španjolskog jezika koji su osmislili slogan, Labinjonskoj kompaniji domocoj folšariji na suradnji pri prezentaciji igre, te naravno donatorima koji su omogucili da se ova inicijativa ostvari. Inicijativa je financirana od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva putem natjecaja „Naš doprinos zajednici“ te drugih manjih donatora.