Pretraživanje

Predstavljen Javni poziv potpora i subvencija poduzetnicima

Utorak, 20. Siječnja 2015. - 12:16

Zamjenik Gradonacelnika Zoran Rajkovic sinoc je u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin predstavio Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora i subvencija za razvoj poduzetništva Grada Labina u 2015.

Uvodno je podsjetio da je ovo nastavak mjera potpora i subvencija od cijeg je uvodenja unazad dvije godine poduzetnicima kroz razlicite mjere dodijeljeno 533 tisuce kuna bespovratnih sredstava.

Bila je to prigoda da se u izravnom susretu poduzetnici informiraju o mjerama za 2015. kao i popratnim obrascima Zatjeva zajedno sa pripadajucom dokumentacijom.

U 2015. godini aktivne su tri mjere: za pocetnike, subvencije za strucnu izobrazbu zaposlenika i subvencije za nabavu opreme i inventara.

Poduzetnici registrirani nakon 30.6.2014. ostavaruju pravo na potporu od maksimalnih 7 tisuca kuna za troškove nastale kod pokretanja posla.

Kod subvencija je moguce priznaje do 50% opravdanog troška, odnosno za strucnu izobrazbu zaposlenika najviše do 2.500 kn, a kod subvencije za nabavu opreme i inventara do 5 tisuca kuna s time da su iz posljednje mjere iskljucene djelatnosti trgovine, smještaja i pripreme i usluživanje hrane i pica.

U Proracunu za 2015. za ove je mjere osigurano 400 tisuca kuna.

Javni poziv otaje otvorenim najkasnije do 1.12.2015. , odnosno ranije kada se planirana sredstva utroše.

Detalje uz Javni poziv možete pronaci u prezentaciji u privitku ili ovdje.


Prilozi