Pretraživanje

Poziv za upis u Opcu planinarsku školu

Srijeda, 11. Rujna 2013. - 11:29

Planinarsko društvo “Skitaci” Labin organizira Opcu planinarsku školu, kao osnovni oblik obrazovanja planinara. Polaznici stjecu kodeks planinarske etike i elementarna znanja o sigurnosti kretanja u planini, uce se vještinama koje im mogu pomoci u slucaju kakve nevolje i upoznaju se sa prirodom. Završena planinarska škola uvjet je za upis u škole i tecajeve iz planinarskih specijalnosti (speleološka, alpinisticka, športsko-penjacka, markacijska i vodicka).

Škola se sastoji od teoretskog (predavanja) i prakticnog dijela (vježbe i izleti), a školu vode iskusni planinari planinarskog društva «Skitaci» Labin, vodici Stanice planinarskih vodica Istra, speleolozi i clanovi Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

U planinarskoj školi bit ce zastupljena sljedeca predavanja: osnove planinarenja sa etikom, planinarska organizacija, planine i kretanje po planinama, planinarska oprema, orijentacija, organizacija planinarskih izleta (priprema), markiranje planinarskih putova, prva pomoc, HGSS i opasnosti u planinama, alpinizam, spelologija, meteorologija, ekologija, radne akcije i dežurstva u našoj planinarskoj kuci na Skitaci, završni ispit i svecana dodjela diploma.

Više na http://www.skitaci.com/planinarska-skola-2013/