Pretraživanje

Poziv za sudjelovanje na radionicama „Klub očeva Rastimo zajedno“

Petak, 25. Svibnja 2018. - 0:00

Dječji vrtić “Pjerina Verbanac” započinje s prvim ciklusom radionica „Klub očeva Rastimo zajedno“ koji se održava u dječjem vrtiću, a namijenjen je očevima djece predškolske dobi.

Na radionicama posebna se pažnja posvećuje upravo ulozi oca u ranom djetinjstvu. Roditeljstvo se često gleda kroz majčinstvo, a očinstvo se donekle zanemaruje. Nova znanstvena otkrića pokazuju koliko je odnos očeva i djece važan za razvoj djeteta i govore o jedinstvenom doprinosu djetetovom dugoročnom psihosocijalnom razvoju koji daje očeva uključenost, osjetljiva podrška i poticaj u prvim godinama života.

Cilj nam je stvoriti poticajno i podržavajuće okruženje u kojem će očevi zajedno s voditeljicama i drugim očevima steći nova saznanja o ulozi oca u ranom djetinjstvu i promicanju djetetovog razvoja, promišljati o vlastitoj očinskoj ulozi, upoznati bolje sebe kao oca, prepoznati učinkovite načine kako se nositi sa zahtjevima roditeljstva, razmjenjivati ideje o načinima na koje žive svoje očinstvo, razmjenjivati informacije i podršku u ostvarivanju uloge oca.

Ciklus se sastoji od 4 dvosatne radionice (Očinska uloga u ranom djetinjstvu; O očevima i osjećajima; O očevima i majkama; Tata od formata) koje će se održavati tijekom mjeseca lipnja, svakog utorka od 18-20 sati. Prva radionica započinje u utorak 5. lipnja, a mjesto održavanja radionica su prostorije Centralnog vrtića na Katurama.

Radionice će voditi educirane voditeljice, psihologinja Anna Goreta Giannini i odgojiteljica Dajana Dobrić, a zainteresirani očevi mogu se prijaviti od danas na broj 099 39 69 821 i rezervirati svoje mjesto.

Napominjemo kako su radionice besplatne, a održat će se uz financijsku potporu Labin-Zdravog grada.

Broj mjesta na Klubu je ograničen, stoga budite brzi!

Prijavite se!