Pretraživanje

Poziv na proljetnu biciklijadu „Terra Albona“

Srijeda, 12. Travnja 2017. - 0:00

Grad Labin, LAG Istočna Istra i BBK Istra bike zajedno sa TZ Labin, Općinom Kršan i TZ Kršan organiziraju rekreativnu biciklijadu „Terra Albona“ za sve građane, ljubitelje biciklizma i rekreativce. Proljetna biciklijada održat će se 23. travnja (nedjelja) na relaciji Park skulptura Dubrova – Nedešćina – Veljaki – Kršan  – Nedešćina – Park skulptura Dubrova. Biciklijada je rekreativnog tipa, a dužina rute bit će oko 25 kilometara.

Prva stanica rekreativne biciklijade bit će Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Cerovac u Eržišću koji će ponuditi istarske specijalitete sir, skutu, zarebanjak, sok od bazge i sezonsko voće. Druga stanica rekreativne biciklijade bit će Festival samoniklog bilja u Kršanu na kojem će se biciklistima ponuditi aperitiv od samoniklog bilja, a ručak će biti u restoranu Stare Staze u Kršanu, domaća tjestenina s umakom. Nakon Starih staza vraćamo se put Nedešćine i sljedeća nam je stanica Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Romea Licula u Nedešćini. Sudionici biciklijade moći će degustirati vina istarskih autohtonih sorti: Malvazija,Teran te sorte vina Chardonnay, Muškat, Merlot i Cabernet Sauvignon. Budući da Labin ima puno atraktivnih lokacija za razvoj cikloturizma, a i cikloturizam jedan je od turističkih proizvoda s najvećom perspektivom razvoja, prepoznali smo važnost poticanja i promocije cikloturizma i bicikliranja pa vjerujemo da će se biciklijadi pridružiti turisti i posjetitelji.

Polazak biciklijade je iz Park skulptura Dubrova u 10,00 sati (okupljanje na parkiralištu Dubrova), a prijave započinju u 9,00 sati. Kotizacija za biciklijadu je 30 kuna, a za djecu do 10 godina se kotizacija ne plaća. Povratak u Labin se očekuje oko 15,00 sati, a postojat će i mogućnost da se sudionici biciklijade iz Kršana vrate u Labin kombijem specijaliziranim za prijevoz bicikli i biciklista što se svakako mora navesti prilikom prijave na biciklijadu. Prijave se zaprimaju do 20. travnja na broj telefona 099 357 6998 ili info@lag-istocnaistra.hr. Medijski pokrovitelj biciklijade je Radio Labin.