Pretraživanje

Povodom sjecanja na dan pada Vukovara položen vijenac na Gradskom groblju Labin

Utorak, 18. Studenog 2014. - 14:09

U znak sjecanja na dan pada Vukovara i sve žrtve koje su u tom gradu pale, na labinskom Gradskom groblju, predstavnici branitelja, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Grada Labina i svih opcina Labinštine, udruge civilnog društva, policije, antifašista, vijecnici Gradskog vijeca Grada Labina i Župnog ureda Labin, položili su vijenac i zapalili svijecu u znak sjecanja na žrtve grada heroja kao i Škabrnje.

"Imali smo srecu da se u našem kraju, nije osjetio onaj krvavi rat, kao u nekim dijelovima Hrvatske. Danas se s ponosom prisjecamo svih branitelja i žrtva Vukovara, Škabrnje, kao i svih ostalih, koji su položili svoje živote, za neovisnu i samostalnu Hrvatsku", rekao je u svom kratkom obracanju Enes Suljic, predsjednik labinske HVIDRE.

Labinski gradonacelnik,Tulio Demetlika, napomenu je da se u Vukovaru branila Hrvatska. "Ponosan sam na sve branitelje koji su dali svoj doprinos u obrani domovine, a žrtve koje su za to pale, ne smijemo nikada zaboraviti", rekao je gradonacelnik Demetlika.

Velecasni Milivoj Koren molio je za sve žrtve Domovinskog rata, a veceras u 18,00 sati se održava Sveta misa u znak sjecanja na one koji su svoje živote položili za današnju Hrvatsku.