Pretraživanje

Povodom Međunarodnog dana volontera raspisan Javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu nagrade “VOLONTER/KA GODINE” za 2016. godinu

Srijeda, 07. Prosinca 2016. - 0:00

Jučer su u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera pročelnica Upravnog odjela za samoupravu i opće poslove Loreta Blašković, Viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Loredana Ružić Modrušan i tajnik Sportske zajednice Grada Labina Siniša Verbanac održali prijem za volontere labinskih udruga.

Podsjetili su da su Međunarodni dan volontera proglasili Ujedinjeni narodi 1985. godine s ciljem usmjeravanja pozornosti na važnost i značaj volonterstva u razvoju društva. Kako je istaknuto na prijemu, volonterstvo je jedan od najznačajnijih elemenata koji doprinose razvoju i oblikuju demokratske promjene u svakom društvu. „Ovo je prigoda za zahvalu za vaš angažman i rad, za nesebično davanje svog slobodnog vremena, znanja i iskustva, entuzijazma i energije za dobrobit grada Labina. Hvala vam na tome. Rad udruga iz gradskog proračuna podupire se s 3,3 milijuna kuna“, naglasila je Loredana Ružić Modrušan.

Na području Grada Labina registrirano je 90-ak aktivnih  udruga od čega je većina sportskih udruga. Loreta Blašković pojasnila je detalje Javnog poziva za prijavu kandidata za dodjelu nagrade “VOLONTER/KA GODINE” za 2016. godinu. Javni poziv raspisuje se s danom 6. prosinca 2016. godine i traje do 5. siječnja 2017. Volontere mogu kandidirati fizičke i pravne osobe i to svaki predlagatelj do najviše 3 volontera. Javnim pozivom su propisani kriteriji i sadržaj prijave, rokovi i način predaje prijave, a objavljuje se na službenim stranicama Grada Labina.

Nakon prijema nastavljeno je druženje uz radionicu Udruge za razvoj civilnog društva SMART o pisanja prijedloga projekata za udruge.

Prilozi