Pretraživanje

Potpisani ugovori s udrugama i dodijeljena nagrada Volonter godine

Utorak, 01. Svibnja 2018. - 0:00

Zajedničko potpisivanje ugovora s udrugama održano je u ponedjeljak 30. travnja u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice. 

Gradonačelnik Grada Labina  Valter Glavičić, zajedno sa suradnicima, potpisao je ukupno 60 ugovora o sufinanciranju projekata i programa u 2018. godini po završenim natječajima. Tim putem Grad Labin u 2018. godini izdvaja ukupno 3,3 milijuna kuna za područja od kulture pa do socijale. 

"Svi vi s kojima danas potpisujemo Ugovore o sufinanciranju i koje podupiremo kroz proračun preuzeli ste na sebe jedan ogroman posao te pokrivate izuzetno velik broj područja koji jedan grad i životnu zajednicu čini potpunijom i zdravom. S druge pak strane institucije civilnog društva cvjetaju i razvijaju se u demokratskim sredinama, na mjestima gdje se ljudi slobodno organiziraju i ostvaruju svoje potrebe“ -naglasio je Valter Glavičić

Na svečanosti potpisivanja ugovora, dodijeljena je i nagrada Volonter godine za proteklu 2017. godinu. Nagrada je otišla u prave ruke, velikom humanitarcu, prijatelju djece i našem dragom sugrađaninu Predragu Ljuni. Ljuna od 2013.godine volontira u Centru „Liče Faraguna“ i svoje slobodno vrijeme poklanja djeci.

Skromni Ljuna, čovjek velikog srca naglasio je kako svoj boravak u Centru ne bi nazvao volontiranjem već druženjem. Sigurni smo kako je nagrada otišla u prave ruke, još jednom čestitke i kapa do poda velikom Čovjeku, Predragu Ljuni!

Na natječaj je pristigla još jedna kandidatura za Volontera godine, ona za Tamaru Kodrin koju je predložila udruga Alfa Albona. Tamara je dobila zahvalnicu Grada Labina.

Foto: 5portal.hr

udruge potpisivanje.jpg (133 KB)