Pretraživanje

Potpisan ugovor o korištenju poslovnog prostora za provedbu projekta uređenja hostela i inovativnog zapošljavanja osoba s invaliditetom

Srijeda, 17. Svibnja 2017. - 0:00

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika i predsjednica Udruge za zapošljavanje osoba s invaliditetom INPROMO Marinela Benažić, potpisali su 16. svibnja ugovor o korištenju poslovnog prostora na adresi Istarska 1, zgrade bivšeg učeničkog doma Rudarsko-industrijske škole (RIŠ) u Labinu za provedbu projekta inovativnog zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Naime, Udruga za zapošljavanje osoba s invaliditetom INPROMO iz Labina prijavila se na natječaj za dodjelu sredstava za programe inovativnog zapošljavanja Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Udruga u 2017. godini planira proširiti djelatnost s pružanjem usluga smještaja (hostel) i ugostiteljskih usluga (caffe bar) u prostorima bivšeg učeničkog doma Rudarsko-industrijske škole u Labinu.

Ovim programom inovativnog zapošljavanja u Udruzi za zapošljavanje osoba s invaliditetom zaposlilo bi se 8-10 osoba s invaliditetom na poslovima održavanja hostelskog prostora i ugošćavanja gostiju, rada na recepciji, usluživanja u caffe baru, usluga tijekom održavanja skupova, radionica i drugih različitih događaja u prostorima zgrade te šivanja i pranja predmeta za potrebe navedenog hostela te drugih subjekata. U budućnosti sadržaji u zgradi bi omogućili zapošljavanje i samozapošljavanje dodatnog broja osoba s invaliditetom.

Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom odobrio je udruzi INPROMO sredstva u visini od 1,5 milijuna kuna za radove na kompletnoj sanaciji unutrašnjih prostora i opremanju 2. i 3. kata zgrade (recepcija, caffe bar, sobe, sanitarni čvorovi, hostelske kuhinje, dnevni boravak za goste, ugradnja lifta) te zamjeni stolarije na objektu.

Suradnici na provedbi projekta buduće Zgrade društvenog razvoja su Grad Labin, koji daje prostore u svom vlasništvu za spomenutu djelatnost te će osigurati dodatna sredstva za sanaciju krova i pročelja zgrade kroz programe energetske učinkovitosti u naredne dvije godine, Centar za inkluziju i podršku u zajednici, koji je u navedenom prostoru na 1. katu ima radnu jedinicu za zapošljavanje osoba s invaliditetom s tekstilnim programom, te Udruga za mlade Alfa Albona. Rok za provedbu projekta je 12 mjeseci, a kapacitet objekta previđa smještaj za 50 osoba.

Potpisivanju su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan, voditelj projekta Marko Perkov i član udruge Ozren Catela.

DSC_0841.JPG (5.99 MB)