Pretraživanje

Potpisan Sporazum o suradnji na manifestaciji Dan mladih Istarske županije

Petak, 03. Svibnja 2019. - 0:00

Danas je u prostorijama grada Rovinja održano službeno potpisivanje Sporazuma o suradnji na manifestaciji Dan mladih Istarske županije.

Uz župana Valtera Flega i gradonačelnika Marka Paliagu na potpisivanju su nazočili gradonačelnici Pule, Pazina, Novigrada, Buzeta i Labina te predstavnici gradskih odnosno županijskog Savjeta mladih.

Naime, na inicijativu Savjeta mladih Rovinja a u suradnji sa navedenim Savjetima, po prvi puta će se u petak 13. rujna 2019. godine u Rovinju održati manifestacija Dan mladih Istarske županije.

„Očekujemo gostovanje predstavnika za mlade regije Friuli Venezia Giulia, predstavnika Javnog zavoda za mlade „Mladi Zmaji“ iz Ljubljane te predstavnika Instituta za društvena istraživanja/Centra za omladinska i rodna istraživanja koji je imenovan za nacionalnog koordinatora politike za mlade pri Europskoj komisiji a s kojim Grad Rovinj surađuje na projektu Europe Goes Local.“ – istaknula je predsjednica Savjeta mladih Rovinja, Maura Čabran.

Nakon radnog dana predviđen je zabavni dio programa na glavnom gradskom trgu s nastupom rovinjskih sastava te sastava The Night Express uz prigodnu gastro ponudu.

”Mladi Istarske županije zaslužuju imati svoj dan i dostojanstveno ga obilježiti a ideja je da se manifestacija iz godine u godinu održi u drugom istarskom gradu ovisno o dogovoru između predsjednika Savjeta mladih.“ – rekao je predsjednik Savjeta mladih Istarske županije, Alen Gržinić.

Komentirajući inicijativu, istarski župan Valter Flego rekao je kako je ovo odličan događaj kojeg su objeručke prihvatili.

„Jedan od naših prioriteta je unaprijediti život mladih u Istarskoj županiji te se stoga posebno posvećujemo njihovim idejama i inicijativama. Siguran sam da će Dan mladih Istarske županije postati tradicionalna manifestacija koja će okupiti naše mlade koji će svojim sudjelovanjem iznjedriti neke nove ideje kako bi ih onda zajedno i realizirali u svrhu boljeg i kvalitetnijeg života mladih u Istri.” – istaknuo je Flego.

Nakon godine dana djelovanja Savjet mladih Rovinja je pored navedenog projekta pokrenuo i niz drugih aktivnosti u kojima zagovara aktivno uključivanje mladih u javni život s ciljem informiranja i savjetovanja mladih, te promicanja njihovih potreba i interesa.

„Pokrenuli smo i pilot projekt „Približavanja Gradske uprave i Gradskog vijeća mladima“ koji je obuhvatio dvjestotinjak maturanata. Zadovoljni smo sa rezultatima projekta te ćemo ga u suradnji sa rovinjskim srednjim školama provoditi svake godine. Cilj nam je zainteresirati mlade da svojim aktivnim uključivanjem doprinesu razvoju naše zajednice te danas sutra postanu odgovorni nositelji našeg društva.“ – zaključio je gradonačelnik Paliaga izrazivši zadovoljstvo novonastalom suradnjom.

12.jpg (203 KB)

Izvor: Grad Rovinj