Pretraživanje

Potpisan Sporazum o bratimljenju Sindikata umirovljenika Labina i Manzana

Ponedjeljak, 20. Lipnja 2011. - 12:53

Sindikat umirovljenika Italije - Podrucni SPI-CGIL Cividale lega Manzano (Furlanija i Julijska krajina) i Sindikat umirovljenika Hrvatske SUH Podružnica Labin potpisali su u subotu, 18. lipnja 2011. godine u Gradskoj vijecnici Sporazum o bratimljenju.

Sporazum su potpisali Nada Križanac, predsjednica Sindikata umirovljenika Labin i Vladimir Buršic, županijski povjerenik za Istru i potpredsjednik SUH-a dok su s talijanske potpise dali su Luciano Del Rosso, predsjednik SPI za regiju Friuli-Venezia-Giulia, Elio Nadalutti, generalni sekretar podrucnog SPI-a Cividale lega Manzano i Angelo Chiandusi, predsjednik Sindikata u Manzanu.

 

Ovaj Sporazum potpisan je radi promoviranja i konsolidacije prijateljskih odnosa i suradnje u cilju širenja i razvoja sve obuhvatnijeg  prisustva i znacaja Sindikata umirovljenika na našim teritorijima. Ovom suradnjom potpisnici žele  poticati aktivnosti u rješavanju pitanja umirovljenickog statusa, mirovina, poboljšanje zdravstvenih usluga, odnosno sveopcih egzistencijalnih pitanja života starijih osoba i radnika.

U ime Grada Labina clanove SUH-a i goste iz Italije pozdravio je zamjenik gradonacelnika Zoran Rajkovic koji je uz cestitke, naglasio važnost 30-godišnje suradnje i prijateljstva izmedu Labina i Manzana.

Foto: Labinština.info.