Pretraživanje

Postavlja se pod gledališta Malog kazališta

Petak, 13. Rujna 2019. - 0:00

U tijeku su radovi na postavi poda gledališta zgrade Malog kazališta u starogradskoj jezgri, a završetak radova predviđen je do kraja iduće sedmice.

Radovi su sufinancirani  od strane Talijanske unije iz Rijeke u iznosu od 106.975,00 kuna (sa PDV-om) i Grada Labina u iznosu od 45.075,00 kuna (sa PDV-om) . Ovime završava druga faza radova na sanaciji Malog kazališta koja  je započela krajem prošle godine i obuhvaćala je radove na statičkoj stabilizaciji plafona, konzervatorsko-restauratorske radove na zidnim oslicima i sanaciju poda.

Prethodno je  u prvom dijelu 2018. godine završena cjelovita obnova krovne konstrukcije čime je zaustavljen kontinuirani prodor vode  u prostorije kazališta i daljnja devastacija interijera. Završetkom radova na sanaciji poda Malo kazalište može ponovo biti u nesmetanoj uporabi. 

Do okončanja cjelovite sanacije  Malog kazališta preostali su još radovi na obnovi pozornice, svih instalacija (struja, instalacije grijanja, vodoinstalaterski radovi) fasade i gradskog sata. Grad Labin će u suradnji sa Talijanskom unijom kroz naredne proračunske godine nastaviti sa ulaganjima u preostale faze radova  kako bi ovaj labinski dragulj  ponovo postao mjesto raznih kulturnih događanja i susreta.