Pretraživanje

Posjeta Centru za inkluziju i podršku zajednici Labin

Petak, 22. Siječnja 2010. - 11:08

Grad Labin, Labin - Zdravi grad u suradnji sa Patronažnom službom Istarskih domova zdravlja - Ispostava dr. Lino Peršic Labin, danas je organizirao mjerenje tlaka i kontrolu šecera u krvi za polaznike Centra za inkluziju i podršku u zajednici Pula - Dnevna zajednica Labin (osobe s posebnim potrebama starije od 21 godinu). Tom prigodom polaznike Centra posjetila je zamjenica Gradonacelnika Labina Eni Modrušan i Strucna suradnica za protokol Vesna Blažina.

Polaznici centra hrabro su pristupili mjerenju krvi i kontroli šecera jer su ipak neki od njih po prvi put obavili ovu vrstu kontrole. Atmosfera u Centru je više nego pozitivna. Polaznici cine jednu homogenu grupu, aktivno se bave raznim aktivnostima, od tjelesne, likovne i zdravstvene kulture, komunikacije, upoznavanja svoje okoline, socijalizacije, razvoja kreativnosti te izobrazbe u nacinu obavljanja raznih poslova.

Centar za inkluziju i podršku zajednici djeluje od 02. veljace 2009. godine i provodi Dnevni program okupacije odraslih osoba s intelektualnim teškocama u prostorijama Centra „Lice Faraguna“ Labin. Aktivnosti za korisnike organiziraju se svakim radnim danom od 8 do 15 sati i na taj nacin povecava se razina individualne osposobljenosti za samostalan život korisnika, smanjuje društvena izoliranost korisnika, povecava opseg  te dostupnost vec postojecih oblika podrške u Gradu Labinu i povecava potpora obiteljima. U program je ukljuceno osam osoba, a voditeljica ove radionice je prof. likovne kulture Katja Cus. Grad Labin je za realizaciju projekta osigurao u Proracunu za 2010. 160.000,00 kn .