Pretraživanje

Posjet labinskim vrtićima povodom Dječjeg tjedna

Petak, 08. Listopada 2021. - 0:00

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna koji se  organizira prvog punog tjedna u listopadu, gradonačelnik Valter Glavičić, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina Borjan Batagelj posjetili su jučer vrtiće „Pjerina Verbanac“ i „Gloria“ te Centar „Liče Faraguna“.

Ponešto drukčiji oblik i kratko druženje no što je to bilo uobičajeno proteklih godina, bili su dovoljni da naši najmlađi sugrađani s oduševljenjem preuzmu poklone s raznim didaktičkim igračkama te odmah i odrasle uključe u svoju igru. No, ni veliki nisu otišli praznih ruku; mališani su tako gradonačelniku, zamjenici i pročelniku poklonili pjesmu, crteže i likovni rad s porukama djece odraslima i dječjim pravima, između kojih su poručili „Trebate slušati malene i biti sretni što su maleni sa vama“.

Dječji tjedan obilježava se nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom čime se nastoji skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu, čiji je moto „Ljubav djeci prije svega!“.

DT 1.jpg (82 KB)DT 2.jpg (88 KB)
DT 3.jpg (81 KB)DT 4.jpg (72 KB)
DT 5.jpg (87 KB)DT 6.jpg (100 KB)
gloria.jpg (190 KB)liče faraguna.jpg (225 KB)