Pretraživanje

Položeni vijenci povodom Dana antifašističke borbe i Dana državnosti

Četvrtak, 21. Lipnja 2018. - 0:00

Povodom nadolazećih praznika, 22. lipnja – Dana antifašističke borbe, i 25. lipnja, Dana državnosti, labinski gradonačelnik Valter Glavičić sa, načelnici ili njihovi zamjenici  Općina Labinštine, gradski vijećnici, udruge proizašle iz Domovinskog rata, Udruženje antifašističkih boraca, djelatnici policijske postaje Labin, predstavnici gradskog  Crvenog križa, Javne vatrogasne postrojbe Labin te labinski župnik Mirko Vukšić, položili su vijence i zapalili svijeće  na Centralnom križu i spomen obilježju, na Gradskom groblju u čast i sjećanja na sve poginule, koji su svoje živote položili za slobodu.

Govorima su se palih boraca i hrvatskih branitelja, prisjetili, Severino Franković, predsjednik Udruge antifašističkih boraca, pukovnik HV u mirovini Darko Martinović  te labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Gradonačelnik je naglasio kako se s velikim ponosom prisjećamo svih poginulih, svih onih koji su nam omogućili da danas uživamo u slobodi. „Želim reći i kako sam ponosan što danas ovdje u Labinu na istom mjestu polažemo vijence za stradale iz oba razdoblja koja su jednako važna za povijest naše države.“  

Molitvu je vodio labinski župnik Mirko Vukšić, a  prigodne tonove odsvirao je maestro Franko Ružić.

Foto: 5portal.hr