Pretraživanje

Položen vijenac u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara

Petak, 18. Studenog 2016. - 0:00

Eni Modrušan, zamjenica gradonačelnika Grada labina zajedno sa načelnikom općine Sveta Nedjelja Gianvladom Klarićem i zamjenicom načelnice Općine Raša Tajanom Kovač, predstavnicima braniteljskih udruga, Udruge antifašističkih boraca, župnikom labinskog dekanata Milivojem Korenom, predstavnicima Policijske postaje i Javne vatrogasne postrojbe Labin, gradskim vijećnicima, položila je danas vijenac te zapalila svijeće u Parku Hrvatskih branitelja Domovinskog rata te na Centralnom križu Gradskog groblja Labin.

Minutom šutnje odana je počast svima koji su za slobodu i samostalnost položili vlastite živote. 

"Vukovarski branitelji pokazali su kako se bori za domovinu. Statistika govori da je tijekom borbi u Vukovaru poginulo 1624 osobe a ranjeno 1219  osoba. Nakon okupacije u srbijanske logore odvedeno je oko 8000 branitelja i civila a iz grada je prognano 22000 Hrvata.", istaknuo je Darko Martinović.

Eni Modrušan je istaknula kako je unatoč današnjim problemima u kojima se kao država nalazimo, izuzetno važno sjetiti se grada heroja te ovaj dan obilježiti sa najvećim pijetetom i izrazom najdubljeg poštovanja. Nadalje, zaželjela je da se Vukovaru vrati stari sjaj, koji je imao prije rata i kakvog ga se većina ljudi sjeća, a to je grad prepun zelenila i mladih ljudi.

Prigodnu pjesmu  svim braniteljima „Kad pridu dnevi“ pročitala je labinska pjesnikinja Neda Milenkovski, Župnik labinskog dekanata Milivoj Koren izmolio je molitvu i blagoslovio Središnji križ dok je prigodnu skladbu interpretirao Franko Ružić iz Gradskog orkestra Labin.  

Večeras u 18 sati, u crkvi sv. Franje na Trgu labinskih rudara služit će se  sveta misa za sve poginule branitelje.


Fotografija: 5portal