Pretraživanje

Policija je štit sigurnosti gradana

Ponedjeljak, 30. Rujna 2013. - 10:29

Tradicionalni prijem za predstavnike labinske Policijske postaje povodom Dana policije i njihovog zaštitnika Sv. Mihovila održan je jutros u prostorijama Grada Labina. Nacelnika Policijske postaje Labin Davora Tomicica, njegovog zamjenika Elvisa Zahtilu i ?eni Bucic, zamjenicu  nacelnika PP Labin za krim policiju primili su Zoran Rajkovic, zamjenik gradonacelnika Grada Labina i Valter Poropat, predsjednik Gradskog vijeca Grada Labina, koji je prisutnima cestitao njihov dan.

Tom prigodom zamjenik gradonacelnika Zoran Rajkovic istaknuo je višestruko dobru suradnju Grada i Policijske postaje Labin, posebno na zajednickim projektima, kao što je netom završen Europski tjedan mobilnosti.

U kracem osvrtu na stanje sigurnosti na podrucju Grada Labina, Davor Tomicic, nacelnik Policijske postaje Labin naveo je da je u prvih osam mjeseci ove godine evidentiran  pad broja kaznenih djela za 30 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. U strukturi kaznenih djela, oko 80 posto odnosi se na krade i teške krade. Pad je zabilježen i u broju prometnih nezgoda i to za 24 posto, te 16 posto kod remecenja javnog reda i mira. Prvi covjek labinske policije stanje sigurnosti na podrucju PP ocijenio je dobrim, te dodao da u ovoj godini nije bilo dogadaja koji bi uznemirio javnost.

Naglasio je kako je policija štit sigurnosti gradana, dok se uspješnost rada policije procjenjuje osjecajem sigurnosti gradana.