Pretraživanje

Policajci na biciklima nadzirali biciklijadu „Klincijadu“

Ponedjeljak, 23. Rujna 2013. - 11:46

Tradicionalna biciklijada „Klincijada“ mališana Djecjeg vrtica „Pjerina Verbanac“ u organizaciji djecjeg vrtica s BBK „Istra bike“ i Policijskom postajom Labin, održana proteklog tjedna povodom Europskog tjedna mobilnosti 2013., protekla je vrlo uspješno. Na biciklijadi je ucestvovalo oko 70-ak djece iz Centralnog vrtica i podrucnih odjeljenja. Biciklijada se odvijala u tri kategorije i to za bicikle s pomocnim kotacima, bicikl bez pomocnih kotaca do 16 cola i bicikl bez pomocnih kotaca preko 16 cola, a zasebno su održane utrke za djecake i djevojcice.

Kod djevojcica u utrci sa biciklom na pomocnim kotacima najuspješnija je bila Romina Brenkovic. Slijedi Eva Diminic koja je osvojila drugo mjesto te Nina Šverko na trecem mjestu. Tita Mihaljica Brezac bila je najuspješnija u utrci biciklom bez pomocnih kotaca do 16 cola. Na drugo mjesto plasirala se Angelina Milevoj, a treca je Ana Verbanac. U utrci sa biciklom bez pomocnih kotaca preko 16 cola prvo mjesto pripalo je Ani Runko, jedinoj natjecateljici u navedenoj kategoriji.

Kod djecaka u utrci s biciklom s pomocnim kotacima najuspješniji je bio Dominik Licul. Na drugo mjesto plasirao se Noa Nacinovic, a na trece mjesto Karlo Paliska. U utrci s biciklom bez pomocnih kotaca do 16 cola prvo mjesto pripalo je Dominiku Mikuljanu, drugo Mateu Verbanac a trece mjesto Simonu Kosu. Andreju Smolica pripalo je prvo mjesto u utrci djecaka s biciklom bez pomocnih kotaca preko 16 cola, dok se na drugo mjesto plasirao Ivano Radocaj a na trece mjesto Petar Mitrovic.

Prvi su put bicikijadu nadzirali policajci na biciklima iz Policijske postaje Umag koja suraduje s labinskom policijskom postajom. Policajci su vodili racuna o sigurnosti djece tokom utrke, a djeca su ih rado prihvatila. Policajci na biciklima daju pozitivan primjer javnosti i poticaj su gradanima da sami postanu biciklisti te krenu aktivno koristiti bicikl kao prometno sredstvo što je i cilj Europskog tjedna mobilnosti pod sloganom „Za cist zrak – na tebi je red“.