Pretraživanje

Polaznici informatickog tecaja uspješno savladali program osposobljavanja

Utorak, 14. Svibnja 2013. - 9:01

Grad Labin u suradnji sa Puckim otvorenim ucilištem Labin organizirao je šesti po redu tecaj besplatne informaticke izobrazbe za clanove udruga i osobe trece životne dobi. Polaznicima tecaja, njih 11, danas je gradonacelnik Labina Tulio Demetlika urucio uvjerenja o uspješno savladanom programu osposobljavanja. Uz cestitke na upornosti i uspjehu na položenom tecaju, gradonacelnik im je poželio daljnje uspješno korištenje informatickog sustava i kvalitetno informiranje uz naglasak da je ovaj projekt dio realizacije programa ukljucivanja Grada Labina u suvremene tehnološke trendove kojima se cini kvalitetni iskorak u pružanju usluga gradanima elektronskim putem, a koji se provodi kroz projekt E-grad.

Buduci da su svi dosadašnji polaznici izrazili zadovoljstvo nacinom održavanja tecaja i stecenim znanjem, Grad Labin nastavio je program besplatne informaticke obuke namijenjene onim skupinama stanovništva koje imaju ogranicene mogucnosti pristupa novim znanjima vezanim uz informaticku tehnologiju (životna dob, nedostatak kontakata s informatickom tehnologijom tijekom radnog i životnog vijeka i dr.). Informaticka izobrazba trajala je 40 nastavnih sati, a program je provodio dipl. ing. informatike Eler Diminic.

Polaznik tecaja Josip Kokot, u ime svih polaznika, zahvalio je Gradu Labinu na organizaciji informaticke obuke, koja je bila ugodno i korisno druženje i ucenje, te mentoru Eleru Diminicu na strpljenju i radu u kojem ih je korisnim savjetima i jednostavnim postupcima naucio informaticke osnove.