Pretraživanje

Polaganjem vijenca na Centralnom križu Gradskog groblja obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Petak, 28. Svibnja 2021. - 0:00

Povodom Dana državnosti koji se obilježava 30. svibnja položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće kraj Centralnog križa na gradskom groblju u Labinu. Uz gradonačelnika Grada Labina Valtera Glavičića i zamjenicu gradonačelnika Federiku Mohorović Čekada, polaganju su nazočili načelnice i načelnici općina Labinštine, vijećnici Gradskog vijeća Grada Labina, predstavnici braniteljskih udruga, Udruge Josip Broz Tito, Udruge antifašističkih boraca Labina i Istarske županije, predstavnika Policijske postaje Labin, Javne vatrogasne postaje Labin, Stožera civilne zaštite i Župnog ureda Labin. Minutom šutnje odali su počast svim preminulim borcima i braniteljima.

Dan državnosti Republike Hrvatske obilježava se 30. svibnja u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.

Gradonačelnik Labina Valter Glavičić i umirovljeni pukovnik HV-a Darko Martinović održali su prigodne govore, a velečasni Mirko Vukšić je predvodio molitvu za sve poginule za slobodu Hrvatske.

"Na današnji dan prisjećamo se svih koji su dali živote za našu slobodu i kojima dugujemo vječnu zahvalnost. Znam da danas svi zajedno gradimo jednu drugačiju, modernu Hrvatsku, Istru i Labin ali ništa od toga ne bi bilo moguće da u pravom trenutku nisu pravi ljudi obranili državu i to nam omogućili. Zato je bitno da se prisjećamo i da ne zaboravimo važne povijesne činjenice, prenosimo ih na mlađe generacije i u spomen na njih nastavimo u istom smjeru graditi našu zajednicu. Svim građanima i građankama čestitam Dan državnosti!", istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić

Prigodne skladbe interpretirao je maestro Franko Ružić.

DSC_4244.JPG (330 KB)