Pretraživanje

Pokret za radost - Glasajte za Labin!

Utorak, 19. Travnja 2016. - 7:39

U okviru ovogodišnjeg izdanja projekta Pokret za radost, Coca-Cola u Hrvatskoj započinje s izgradnjom aktivnih zona diljem Hrvatske, a sa željom da građane potakne na redovito vježbanje i rekreaciju!

O tome koji će gradovi dobiti vježbališta na otvorenome odlučit će sami građani, koji će moći glasovati za svoj grad na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr od 15. travnja do 1. lipnja 2016. Priključi se i ti jer svojim glasom možeš utjecati da baš tvoj grad dobije Pokret za radost aktivnu zonu.

Aktivne zone uključivat će sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome. Kako biste glasovali za svoj grad, potrebno je prijaviti se putem Facebook profila, a jedna osoba može glasovati jednom dnevno. Sustav glasovanja svim gradovima omogućuje ravnopravan položaj, to jest osigurava da manji gradovi ne budu u lošijem položaju od gradova koji imaju veći broj stanovnika. Vodi se računa i o razvijenosti područja na kojemu se nalaze pojedini gradovi. Naime, želja je Coca-Cole i partnera projekta da se njime unaprijedi kvaliteta života i u manjim gradovima te slabije razvijenim područjima.

 

Coca-Cola će u gradovima u kojima budu uređena vježbališta na otvorenome u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba te Hrvatskim Crvenim križem organizirati i vježbanje pod nadzorom kineziologa te edukaciju i savjetovanje stručnjaka o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani. Partneri projekta Pokret za radost i inicijative uređenja aktivnih zona su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a podršku projektu dalo je i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Coca-Colinu inicijativu za uređenje aktivnih zona i poticanje građana na redovito vježbanje podržao je i nekadašnji rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta Mirza Džomba te voditeljica Antonija Blaće. Tekst i fotografije preuzete su sa:  http://pokretzaradost.hr/

Glasajte za Labin!