Pretraživanje

Plesni studio Cool Step okitio se zlatom i srebrom na svjetskom natjecanju u Rimu

Srijeda, 22. Svibnja 2013. - 13:03

Clanice plesnog studija Cool Step osvojile su prvo i dva druga mjesta na Mad 4 dance, svjetskom natjecanju u Rimu, održanom od 16. do 19. svibnja. Juniorke plesnog studija Cool Step prvo su mjesto osvojile s koreografijom na temu Anni musical, te drugo mjesto s koreografijom Meksikanci, dok su seniorke osvojile drugo mjesto s koreografijom Bollywood.

Autorica nagradenih koreografija je Antea Kezmic, s time da koreografiju Bollywood uz nju potpisuje i Klara Pergolis. Naime, Plesni Studio "Cool Step" osnovan je u rujnu 2011. Godine a  djeluje na podrucju Pule i Labina pod vodstvom Antee Kezmic i Klare Pergolis.

Danas, Cool Step ima oko stotinjak clanova gdje se može primijetiti šarolikost uzrasta, djevojcice od 4 godine pa sve do punoljetnih djevojaka koje zajedno skacu, plešu i ponajviše zabavljaju se.


“Imamo mnoge suradnike. Stalno ulažemo na naše usavršavanje. Ugošcujemo razne plesne radionice i seminare, te se tako naši plesaci usavršavaju ucenjem od domacih i stranih plesnih pedagoga iz Londona, Amsterdama i Münchena. Cesto smo sudionici raznih jazz, suvremenih i hip hop radionica gdje usavršavamo svoju tehniku, a time takoder i svoj stil plesa“, rekla je Antea Kezmic.

No, tu su i nastupi mladih plesacica prilikom razlicitih manifestacija, smotra, plesnih dogadanja, festivala te natjecanja u Pazinu i Buzetu. Upravo u Pazinu 2012. godine, ansambl Cool Stepa osvojio je prva i druga mjesta na županijskom natjecanju. U Buzetu na županijskom natjecanju koje se takoder održalo prošle godine nastupila je skupina iz Labina u uzrastu od šest do devet godina i osvojila prva i druga mjesta na što su svi clanovi jako ponosni.

Na ovogodišnjem natjecanju u Pazinu koje se održalo 26. travnja djevojke su osvojile tri 2. mjesta i jedno 3. mjesto s koreografijama razlicitih stilova. Dvije nagrade dobile su koreografije Klare Pergolis, jedna za suvremeni ples pod nazivom “To build a home” te druga za hip hop koreografiju pod nazivom “Voodoo people”. Trecu drugu nagradu dobila je koreografija Antee Kezmic u jazz danceu “Hairspray” te je koreografija Antee i Klare pod nazivom “Supermassive” osvojila 3. nagradu u kategoriji jazz dance.

Veliki medunarodni uspjeh clanicama Cool Stepa na prigodnom druženju cestitao je Zoran rajkovic, zamjenik gradonacelnika Grada Labina.