Pretraživanje

Ovog vikenda četrnaesta Regata Labinska republika

Utorak, 14. Svibnja 2019. - 0:00

Već tradicionalna, četrnaesta Regata Labinska republika održat će se u rabačkom akvatoriju u subotu 18. svibnja 2019. Predviđen je jedan navigacijski plov na ruti od Rapca do Plomina i Sv. Marine. Na rabačkoj rivi, regatu će popratiti i bogati sportsko-zabavni program, koji će se zaključiti koncertom Jailbreak Guns n' Roses real tribute banda u večernjim satima.

Start Regate Labinske republike predviđen je u 11,00 sati kada će posade krenuti na navigacijsko jedrenje na ruti Rabac - Plomin - Rabac - Sv. Marina - Rabac. Po prvi put će na regati sudjelovati i jedrilice klase Seascape, koje će svojom spektakularnom pojavom još dodatno ovjekovječiti ovu veličanstvenu sportsku menifestaciju u rabačkom akvatoriju. Po završetku regate uslijedit će proglašenje pobjednika u šatoru na rabačkoj rivi te zabavni program do ranih jutarnjih sati. S početkom u 16,00 sati na repertoaru je program Labin Zdravi Grad, a potom će rabačku rivu uzdrmati plesni studio Move me i Il Movimento u plesnim ritmovima zumbe. Nastup rock grupe Jailbreak predviđen je u 22,00 sata.

Jedriličarski klub Kvarner iz Rapca vas, kao organizator, i ove godine poziva da, uz puno dobre zabave i povoljan vjetar, popratite ovogodišnji veličanstveni spektakl. Generalni sponzori regate su već dugogodišnji sponzor Valamar Riviera d.d. te Stanić d.o.o. Valamar Riviera d.d., inače, već dugi niz godina, zajedno s Jedriličarskim klubom Kvarner sudjeluje u realizaciji ove vrijedne manifestacije, koja je prepoznata kao na lokalnoj razini, tako i u regionalnim razmjerima.

„Iznimno nas veseli što smo dio ovog vrijednog sportskog događanja, 14. regate Labinske Republike. Osim po vrhunskom sportskom natjecanju, ova je regata poznata i po odličnoj zabavi i omiljeno je mjesto okupljanja brojnih jedriličara Istre i Kvarnera. Dugogodišnje sudjelovanje Valamara kao partnera regate, odraz je našeg kontinuiranog ulaganja u brojna sportska događanja u svim našim destinacijama, čime obogaćujemo turističku ponudu i podižemo konkurentnost destinacija, u sezoni i izvan sezone. Rabac je prepoznat među sve brojnijim gostima kao važna destinacija za outdoor aktivnosti. Ponosni smo što je tome doprinijelo otvorenje našeg Bike Centra Rabac, koji je vodeći bike centar u Hrvatskoj s kompletnom ponudom za bicikliste, profesionalnim i rekreativnim biciklistima ili aktivnim obiteljima. Upravo su atraktivni sportski sadržaji poput ove regate od iznimne važnosti za razvoj destinacije i s ponosom nastavljamo biti dio ove vrijedne manifestacije.“ Izjavila je Klaudija Verbanac, direktorica hotela Allegro i Miramar.

Regata Labinska republika boduje se za Kup Hrvatskog primorja i Kup Istarske županije i jedna je od najposjećenijih regata za klasu krstaš na području Istre i Kvarnera.

Grad Labin, Labin Zdravi grad 19. svibnja priprema zabavni program u povodu Dana hrvatskih zdravih gradova. Na rabačkoj rivi u nedjelju, 19. svibnja, gostovat će Damir Kedžo, mladi talentirani hrvatski pjevač. Uz Damira, na obilježavanju će nastupiti i naši najmlađi sugrađani: glazbeno scenski studio Skiribico blu i Minicantanti, Labinske mažoretkinje, plesni studio Il Movimento, Move me i Cool step. Na taj način cijeli vikend bit će ispunjen događanjima i bogatom ponudom za domaće i strane goste. Osim glazbenog programa, oba dana predstavit će se i tvrtka Four Elements sa radionicom vezivanja mornarskih čvorova te predstavljanjem opreme SUP-ova i kajaka.

Koncert se održava u nedjelju 19. svibnja u organizaciji Grada Labina u okviru projekta Labin Zdravi grad povodom obilježavanja Dana zdravih gradova, a započinje u 10,00 sati i traje do 12,30 sati. Dan zdravih gradova obilježava se 20. svibnja u svim hrvatskim županijama. Labin Zdravi grad kao projekt djeluje već 22 godine.