Pretraživanje

Ovog vikenda bogat sportsko – kulturni program u Rapcu

Srijeda, 16. Svibnja 2018. - 0:00

Jedriličarski klub Kvarner Rabac i Grad Labin - Labin Zdravi grad pripremaju bogat sportski i zabavni program predstavljen na konferenciji za medije kojoj su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Grada Labina Zoran Rajković, Đulijano Kos predsjednik JK Kvarner, Vesna Blažina Hatić, koordinatorica projekta Labin – Zdravi grad, direktorica Turističke zajednice Grada Labina Radmila Paliska Kos i Klaudia Verbanac, predstavnica generalnog sponzora trgovačkog društva Valamar. Cijeli vikend bit će ispunjen događanjima i bogatom ponudom za domaće i strane posjetitelje. U subotu 19. svibnja održava se tradicionalna 13. Jedriličarska regata Labinska republika i Rabački dan sporta, dok se u nedjelju obilježava Dan hrvatskih zdravih gradova.

U subotu u sklopu manifestacije Rabački dan sporta koji već tradicionalno prati regatu, na novoj rivi će se održati škola tenisa te nogometna i rukometna utakmica za najmlađe a na moru ispred rive jedriličari JK Kvarner pokazati će kako se jedri u klasi Optimist. Kroz cijeli dan svi zainteresirani posjetitelji mogu se informirati o aktivnostima rabačkih klubova i sportovima - jedrenju, nogometu, rukometu i tenisu.

Start 13. regate Labinske republike na programu je u 11.00 sati kada će posade krenuti na navigacijsko jedrenje na ruti Rabac - Plomin - Rabac - Sv. Marina - Rabac. Nakon završenog jedrenja slijedi proglašenje pobjednika 13. regate Labinska republika te zabavni program do kasno u noć kada će prisutne na rabačkoj rivi zabavljati SOS Band - Dire Straits Cover Band.

U nedjelju, 20. svibnja na rabačkoj rivi , gostovat će Mia Dimšić, trenutno jedna od najpopularnijih hrvatskih glazbenica. U vrlo kratkom vremenu, Mia je svojim glasom, izvedbom, pojavom i pjesmama osvojila najprije srca fanova, a zatim i vrhove svih top lista. Mia je i dobitnica brojnih strukovnih glazbenih nagrada.

Uz Miu, na obilježavanju će nastupiti i naši najmlađi i najslađi sugrađani: Labinske mažoretkinje, glazbeno scenski studio Skiribico blu i Minicantanti, plesni studio Cool Step, plesni studio Il Movimento i plesni studio Move me.

Koncert se održava u organizaciji Grada Labina u okviru projekta Labin Zdravi grad u povodu obilježavanja Dana zdravih gradova. Dan zdravih gradova obilježava se 20. svibnja u svim županijama Republike Hrvatske. Labin Zdravi grad kao projekt djeluje već 21 godinu i u nedjelju obilježava svoj dan.

Program započinje u 17,00 sati i traje do 19,30 sati. Toga će dana riva Rabac biti zatvorena za promet vozilima od 16,00 do 20,30 sati. Potporu manifestaciji daje i Turistička zajednica Grada Labina.

Foto: 5portal.hr