Pretraživanje

Ovog vikenda 3. Dani meda Labinšćine

Srijeda, 21. Studenog 2018. - 0:00

Udruga pčelara „Labin“ pod pokroviteljstvom  Grada Labina i  općina Labinšćine, te  u suorganizaciji sa LAG –om Istočna Istra, TZ Grada Labina i Udruženjem obrtnika Labin –ceh ugostitelja održati će ovog vikenda, 24. i 25. studenog  2018. godine manifestaciju Dani meda Labinšćine  „Ripenda 2018“.   Ovogodišnji Dani meda Labinšćine održati će se u prostorijama Osnovne škola Matije Vlačića u Labinu od 10,00 d0 15,00 sati.

Dani meda Labinštine započeli su ovog ponedjeljka  u restoranima Due fratelli, Velo kafe, Hotel Peteani,  restoran  Dorina , restoran Tomažići i restoran Tina gdje do 25. studenog  gosti mogu kušati  kreativne jelovnike s mednim delicijama.
S ciljem dodatne valorizacije i promocije meda kao visokovrijedne namirnice u sklopu  manifestacije medne delicije po vrlo popularnim cijenama nuditi će se na mednom gastro showu oba sajamska dana  24. i 25. studenog a pripremati će ih učenici kuharstva Srednje škole Mate Blažine Labin, restoran Velo kafe,  Due Fratelli, vrhunski hrvatski kuhar i opatijski chef Damir Perman, dok će slastice na bazi meda nuditi Udruga žena „Mendula“ i OPG Iva Ćulumović.

Uz tradicionalno ocjenjivanje kvalitete meda, Posjetiteljima će se nuditi degustacija svih medova koji su bili na ocjenjivanju kvalitete,  dok će prodaja meda i pčelinjih proizvoda biti po popularnim cijenama.

Bogat program pripremljen je za najmlađe posjetitelje, koji će kroz oba dana od 10,00 do 11,00 sati biti počašćeni mednim doručkom a za njih su svakodnevno organizirane kreativne radionice od 10,00 do 12,00 sati. Gradska knjižnica Labin će u subotu, 24. studenog u svojim prostorima u 10,00 sati također održati radionicu „ BZZZ ...zazujimo o pčelama!“ a potom će radove izložiti u školi Matije Vlačića.

Ovogodišnji  "Dani meda Labinštine"  tematski su posvećeni  vosku. Sva predavanja  i radionice promoviraju obradu, kvalitetu i primjenu voska, od apiterapije do izrade ukrasnih proizvoda.   Apiterapijsko savjetovalište  dr. Gordane Hegić u subotu, 24. studenog biti će isključivo individualno, pa će svi zainteresirani potreban savjet moći dobiti neposredno.

Prilozi