Pretraživanje

Otvoreni javni pozivi za stipendiranje učenika u deficitarnim zanimanjima te gospodarske subjekte koji sudjeluju u naukovanju

Petak, 13. Rujna 2019. - 0:00

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta 10. rujna 2019. objavilo je dva javna poziva:

 

Naukovanje za obrtnička zanimanja
 

Prioritet ovog Otvorenog javnog poziva je poticanje gospodarskih subjekata na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja iz sustava vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.   Prihvatljivi prijavitelji ovog Poziva jesu mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) koja izvode praktičnu nastavu i vježbe naukovanja za učenike koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica.

 

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000,00 kuna, a najviši 500.000,00 kuna. Otvoreni javni poziv se objavljuje na mrežnim stranicama Ministarstva (www.mingo.hr). Prijave se zaprimaju isključivo od 10. rujna 2019. godine. Otvoreni javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 15. studenog 2019. godine. Javni poziv u cijelosti možete pogledati na linku https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo

 

Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima
 

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica.

Iznos potpore koji se može dodijeliti je 1.500,00 kuna po učeniku mjesečno, za školsku godinu 2019./2020.

Intenzitet potpore je 100%, a sredstva za odobrene potpore isplaćuju se korisnicima u dva obroka:

- I razdoblje: rujan 2019. godine - veljača 2020. godine, isplata u I kvartalu 2020. godine,

- II razdoblje: ožujak 2020. - kolovoz 2020. godine, isplata u II kvartalu 2020. godine.

 

Otvoreni javni poziv se objavljuje na mrežnim stranicama Ministarstva (www.mingo.hr). Prijave se zaprimaju od 10.09. do 31.10.2019. godine.

Javni poziv u cijelosti možete pogledati na linku https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo