Pretraživanje

Otvorena samostalna izložba "LIVADE" autorice Miljenke Šepic

Četvrtak, 02. Listopada 2014. - 11:37

Nakon otvorenja samostalne izložbe autora Elvisa Bertona, u Narodnom muzeju Grada Labina, protekli je cetvrtak u Gradskoj galeriji Labin otvorena samostalna izložba "LIVADE", autorice Miljenke Šepic iz Opatije. Izloženo je 30-ak platna oslikanih akrilnim bojama, stvaranih od 2010. do 2014. godine. Tako su radovi i podijeljeni u 5 serija po godini nastanka.

Miljenka Šepic ukratko o svojim radovima kaže: "Postavljam spektar boja pod uvjetom da energija boja, odgovara energiji elementa zemlje, elementa vatre, elementa vode, elementa zraka. Element zemlja ima energiju stabilnosti. Element vatra ima energiju akcije. Element voda ima energiju mira. Element zrak ima energiju kretanja. Slikanje, format podloge i motiv, pojacavaju energiju pojedinog elementa."

Izložba Miljenke Šepic posljednja je u nizu ovogodošnjih samostalnih predstavljanja u Gradskoj galeriji Labin, a u organizaciji i uz financijsku potporu Grada Labina i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. O LIVADAma Miljenke Šepic na otvorenju izložbe govorila je Višnja Slavica Gabout, povjesnicarka umjetnosti koja je i autorica predgovora u katalogu izložbe, a potom je u ime Grada Labina izložbu otvorio Bruno Hrvatin, zahvalivši se pri tom gdi. Višnji Slavici Gabot na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji sa Gradom Labinom i labinskim Narodnim Muzejem.

Tea Bicic, koordinatorica programa Gradske galerije Labin zahvalila se svim prisutnima na dolasku kao i svim suradnicima i sponzorima za ovosezonske izložbe.

Miljenka Šepic rodena je 1955. u Opatiji. Diplomirala je 1978. na Odjelu za likovnu umjetnost Pedagoške akademije u Rijeci. Diplomirala je slikarstvo u klasi prof. Carmela Zottija na Accademiji di Belle Arti u Veneciji 1985. godine. Strucno se usavršavala na Staatliche Akademie der Bildenden Kuenste u Stuttgartu 1987/ 88. godine. Studijski boravila u Cite internationale des Arts u Parizu 1999., 2000. godine. Dobitnica je mnogih medunarodnih nagrada za slikarstvo. Od 1985. djeluje kao samostalna umjetnica. Živi i radi u Opatiji.

 

Izložbu u Gradskoj galeriji Labin posjetite do 16. listopada 2014. godine.

Radno vrijeme galerije:

Rujan  10 - 14  i 18 – 21 sat.

Listopad  10 - 14 sati.

Nedjeljom zatvoreno.