Pretraživanje

Otvorena 7. Olimpijada osnovnih škola Labinštine

Srijeda, 22. Listopada 2014. - 6:13

Jucer je otvorena 7. Olimpijada OŠ Labinštine. Popraceni navijanjem punih tribina, u svecanom defileu na parket labinske dvorane izašlo je oko 400 ucenika iz 6 osnovnih škola. Sportaše je nastupom popratila plesna skupina „Cool Step“.

Prije službenog otvorenja, urucene su majice na poklon posebnim gostima, šticenicima centra „Lice Faraguna“. Ucenicima i okupljenima prigodno su se obratili procelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti  Bruno Hrvatin i Predsjednik Saveza sportova Grada Labina ?anluka Miletic koji je i službeno otvorio 7. Olimpijadu.

Prvog dana održala su se natjecanja u rukometu za djevojcice i djecake, a oba zlata otišla su u školu Matija Vlacic. U ženskoj konkurenciji druge su bile djevojcice iz Ivo Lola Ribar, dok su broncu uzele djevojke iz Nedešcine. Cetvrta je bila škola iz Potpicna. U konkurenciji djecaka – senzacija! Po prvi put u povijesti Olimpijade, u finalu rukometa igrala je škola koja nije iz Labina, OŠ Vladimir Nazor iz Potpicna. Oni su u polufinalu u uzbudljivoj utakmici pobjedili vršnjake iz Ribara rezultatom 8:6. U finalu više ipak nisu imali snage protiv puno boljih „Vlacica“. Broncu su osvojili decki iz „Ribara“ a cetvrti su bili Nedešcani.

Rezultati djevojcice:

Polufinala:

OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Vladimira Nazora   6 : 2

OŠ Matije Vlacica – OŠ Vitomir Širola Pajo   14 : 7

Za 3. mjesto: OŠ Vitomir Širola Pajo – OŠ Vladimir Nazor  7 : 5

FINALE:  OŠ Matija Vlacic – OŠ Ivo Lola Ribar  16 : 6

Rezultati djecaci:

Polufinala:

OŠ Ivo Lola Ribar – OŠ Vladimira Nazora   6 : 8

OŠ Matije Vlacica – OŠ Vitomir Širola Pajo   12 : 7

Za 3. mjesto: OŠ Vitomir Širola Pajo – OŠ Ivo Lola RIbar  8 : 13

FINALE:  OŠ Matija Vlacic – OŠ Vladimir Nazor  18 : 5

OŠ Matije Vlacica tako je obranila dva lanjska zlata iz rukometa, a posebno priznanje ide deckima iz Potpicna koji su po prvi puta u povijesti Olimpijade izborili rukometno finale.

Natjecanja se nastavljaju danas a na rasporedu je odbojka za djecake u dvorani OŠ Matije Vlacica sa pocetkom u 12:00 sati.