Pretraživanje

Otvoren proizvodni pogon Grupe Carel u Poduzetničkoj zoni Vinež u Labinu

Četvrtak, 03. Studenog 2016. - 0:00

Danas je službeno otvoren novi proizvodni pogon Grupe Carel u Poduzetničkoj zoni Vinež. Nakon zatvaranja Benettona u Labinu Grupa Carel preuzela je proizvodne pogone i u kratko vrijeme realizirana je ova značajna investicija. Novi proizvodni pogon grupe Carel nalazi se u pogonima veličine 90.000 m2, od čega 7000 m2 zatvorenog prostora.

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika izrazio je zadovoljstvo pozitivnim kretanjima na polju gospodarstva u Poduzetničkoj zoni Vinež i novim zapošljavanjem u  Carelu. „Nama kao lokalnoj samoupravi važno je svako novootvoreno radno mjesto jer jedino gospodarskim razvojem osiguravamo zaposlenost, dohodak i normalan život. Labin će u idućih 12 mjeseci najavljenim investicijama u gospodarstvo u svim sektorima (građevina, turizam i dr.) imati potrebu za zapošljavanjem oko 700 radnika“, naglasio je Tulio Demetlika.

Grad Labin intenzivno radi na kapitalnim ulaganjima. Labinsko gospodarstvo postojano raste. Mali i srednji poduzetnici zapošljavaju sve više djelatnika. Neki od tih uspješnih malih poduzetnika pozitivne impulse dobili su od niza dostupnih poticaja, kao i gradskim sustavom kreditiranja.

Gospodin Luigi Rossi Luciani naglasio je kako su zadovoljni što su svoje poslovne zadatke ostvarili prema najavama. Informirao je da trenutačno u proizvodnom pogonu tvrtke Carel Adriatic radi 60-ak radnika, a planira se da će u konačnici broj narasti za još 110. Carel Adriatic omogućuje Grupi povećanje proizvodnih kapaciteta u Europi te efikasniju distribuciju vlastitih proizvoda. Carel je tvrtka koja se bavi proizvodnjom elektroničkih proizvoda i instrumenata koji se koriste pri ugradnji i kontroli sistema za grijanje  i hlađenje, sustava koji kontroliraju uštede energije te specijalizirane armature za javnu rasvjetu. Posjeduje tri pogona u Italiji te pogone imaju u Kini, Brazilu i Sjedinjenim Američkim Državama a od sada i u Hrvatskoj. U njima zapošljavaju ukupno 1.100 radnika. Ujedno se zahvalio gradonačelniku  i gradskoj upravi na susretljivosti, koja je bila prijeko potrebna za otvaranje pogona u Labinu.

Tvrtka Carel planira investirati u opremu i nove tehnologije labinskog pogona oko 5 milijuna eura, a ostvarila je dobru suradnju s Srednjom školom Mate Blažine na razvoju potrebnih budućih kadrova. Školi su ponudili programe i opremu te ih pozvali u posjet pogonu u Italiju.

Svečano otvorenje uveličali su i Luigi Nalini, Upravitelj Grupe Carel, Mirco Cauz, Generalni direktor za Carel Središnju i Južnu Europu te top kupci i agenti tvrtke Carel Adriatic iz raznih zemalja Europe.