Pretraživanje

Otvoren Energetski info demo centar u Labinu

Utorak, 27. Studenog 2012. - 11:16

U organizaciji IRENE -Istarske Regionalne Energetske Agencije jucer je u Labinu, u prizemlju zgade bivšeg IUR-a  otvoren Energetski info demo centar.

Energy info kiosk ima zaslon osjetljivi na dodir, preko kojeg zainteresirani mogu saznati sve što ih zanima o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti, putem raznih dokumenata, interaktivnih aplikacija, videa i slika.

Kako bi pružio kvalitetnu uslugu korisnicima, Energetski info demo centar uspostavio je suradnju sa slicnim strukturama (Uredima za energetsku efikasnost, Info tockama za energetsku efikasnost, ostalim energetskim centrima i sl.), što omogucava kvalitetniju koordinaciju, razmjenu znanja i promotivnih materijala, zajednicku organizaciju dogadaja i sl.

Energetski info demo centar djeluje u cilju promocije, poticanja i podizanja svijesti javnosti o energetskoj ucinkovitosti i obnovljivim izvorima energije.

Otvorenju Energetskom info demo centru prethodio je seminar u Srednjoj školi Mate Blažine na temu " Energetska efikasnost i primjena obnovljivih izvora energije u kucanstvu" na kojem je uz direktora IRENE Valtera Poropata i zamjenika gradonacelnika Zorana Rajkovica govorio dip. ing. strojarstva Dario Hrastovic.

Regionalni seminar organiziran je u sklopu projekta SEA-R „Sustainable Energy in the Adriatic Regions: Knowledge to Invest“. Projekt SEA-R provodi se uz financijsku pomoc EU, IPA Adriatic CBC Programme 2007-2013.