Pretraživanje

Otvoren 8. sajam cvijeća u Labinu

Petak, 22. Travnja 2016. - 14:05

U petak 22. travnja, na Trgu labinskih rudara, počeo je dvodnevni 8. po redu Sajam cvijeća, u organizaciji trgovačko društva 1. MAJ d.o.o. u suradnji s Gradom Labinom, Udruženjem obrtnika Labin te LAG-om Istočna Istra. Osim brojnih izlagača cvjećara, koji će na dva dana obogatiti trg i okolne ulice, na Sajmu će se predstaviti i lokalni ugostitelji eno -gastronomskom manifestacijom “Si naši gušti” u petak i subotu od 10:00 do 13:00 sati, nakon čega će se gastro program nastaviti sve do 19:00 sati.

Ovogodišnji sajam uveo je nekoliko novosti u svoj program, te se tako u petak, održalo zanimljivo natjecanje u izradi cvjetnih aranžmana, u kojem su sudjelovali profesionalni cvjećari kao i oni koji to nisu. 1. mjesto odnijela je ekipa u sastavu Marijana Blašković i Mladen Matas.

Osim toga, u subotu, 23. travnja od 09:00 do 14:00 sati održat će se bogata Eko tržnica, na kojoj će brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva u ponudi imati svoje eko žitarice, eko povrće i ekološke sadnice povrća, eko med, eko sir, mlijeko i jogurt, kao i razne ostale ekološke proizvode.

Foto i tekst: 5portal.hrPrilozi