Pretraživanje

Općina Manzano

Manzano 31.08.2007.jpg (131 KB)Odnosi bratimljenja Općine Manzano i Grada Labina temelje se na želji dviju lokalnih jedinica za razvijanjem i produbljivanjem prijateljstva, međusobnom razumijevanju i poštivanju u namjeri da se ostvare i unaprijede trgovinski, kulturni i sportski odnosi, na postojećoj suradnji koja se odvija između dviju lokalnih jedinica u raznim oblicima društvenog organiziranja i na zajedničkoj želji da se ta suradnja dodatno ojača i produbi. Pobratimstvo traje od 1981. godine, ukupno 35 godina, a aktivnosti u sklopu pobratimstva odvijaju se prema godišnjem programu  oko 15 puta godišnje. Uspostavljeno pobratimstvo je ponovno obnovljeno Protokolom o suradnji i prijateljstvu potpisanom 18. kolovoza 2001. godine.

U sklopu bratimljenja se provode aktivnosti kao što su susreti, posjete i razmjene građana (zajedničke kulturne aktivnosti, razmjena učenika, nastupi zborova, zajedničke tematske izložbe), Zajednički projekti (učenici OŠ Matija Vlačić Labin sa učenicima OŠ Manzano sudjelovali su u projektu „Voda“, zajednički projekt učenika : U potrazi za zaboravljenim igrama – izrađena je škrinjica (kutija) sa shemama, detaljnim opisom i slikom zabavne igre, natječaj  za idejno rješenje zajedničkog loga koji simbolizira dva pobratimljena Grada i realizacija istoga), uvođenje učenja hrvatskog jezika u školi u Manzanu, susret ribiča u Manzanu, međunarodna biciklistička utrka „Gran fondo“ povodom 25. godišnjice bratimljenja, učestvovanje zbora na Međunarodnoj smotri zborova u Acquliei „Pueris cantorum“, turistička promocija Grada Labina na Danima stolice, manifestaciji povodom obilježavanja Dana Grada Manzana, turistička promocija Grada Manzana povodom obilježavanja Dana Grada Labina, susret planinara Labin – Manzano..

Vrijednosti i pozitivni učinci bratimljenja na lokalnu zajednicu su multikulturalna tolerancija , njegovanje zajedničkih povijesnih tekovina, oživljavanje sportskih aktivnosti, interkulturalna razmjena, gospodarski pozitivni učinci  i druge vrijednosti.

SLUŽBENA STRANICA OPĆINE MANZANO

Prilozi


;