Pretraživanje

Oduševljenje carolijama ulicnih zabavljaca

Petak, 10. Srpnja 2015. - 11:11

Tko god je sinoc prošao labinskom starogradskom jezgrom mogao je zakljuciti da se ne trebamo odvec brinuti za buducnost i natalitet – toliki broj djece na jednom mjestu bilo koji dio Labina, a pogotovo ovaj najstariji, nema cesto priliku vidjeti!

Ulice i trgovi bili su ispunjeni – prije svega – djecjim smijehom, vikom, veseljem, razigranim trcanjem, tu i tamo kojom slucajnom suzom – jednom rijecju: životom! Sve što su labinski ulicni carobnjaci priredili tog cetvrtka popraceno je glasnim odobravanjem (preko)brojne publike, koju su – ocekivano - cinili mahom oni najmladi i njihovi roditelji.

Carobna labinska vecer pocela je vec oko 19:30 na Torionu, radionicom izrade carobnih štapica. Šašavi gitarist i bubnjar Ljerko i Zvekan prašili su svoj cirkusantski rock'n'roll vec na sljedecoj tocki, Starom trgu, a malo iznad, na platou ispred Narodnog muzeja, klinci su mogli oprobati svoje vještine u vrcenju «hoola-hopa», a i nauciti tu vještinu!

Šarmantni i duhoviti klaun ?on Kesten svoj je show imao na prepunoj Špini, a cijela mu je pozornica – ukljucujuci i njezine najnepristupacnije djelove, aluminijsku konstrukciju – služila kao scena s koje je gotovo sat vremena zabavljao i nasmijavao okupljene. Nedugo zatim, na Fortici se tražilo mjesto više da bi se pogledalo urnebesni nastup neobicnog dua - nespretnih žonglera Claudea i Milaus, koji su «zapalili» naguranu publiku, a u jednom trenutku – doslovno – i same sebe!

Nije tu, na krajnjoj i najvišoj tocki labinskog starog grada, bio kraj uzbudenjima – spuštajuci se s Fortice, ispred Narodnog muzeja, zadovoljni posjetitelji zaustavili su se još jednom, pogledati što to žongleri udruge «Razbibriga» rade s vatrom – može se slobodno reci da su «frcale iskre», da je bilo spektakularno, a ponekad i opasno!

Zadovoljstvo na licima najmladih posjetitelja Labinske ulicne carolije, kao i poneko umorno ali nasmješeno lice roditelja u njihovoj pratnji, mogu znaciti samo jedno – stari je grad, posebno ljeti, potrebno na ovakav nacin «zacarati» svake godine!