Pretraživanje

Održano Streetball natjecanje

Utorak, 14. Lipnja 2011. - 5:58

Iako se za ovogodišnji Streetball prijavilo manje ekipa nego lani, igrala se bolja košarka. Natjecanje je održano u samo dvije kategorije, do 16 i preko 16 godina.

U mladoj kategoriji do 16 godina, sudjelovalo je 5 ekipa, a pobjedu su odnijeli „Kature Boys“ koji su u finalu bili bolji od ekipe „Fleke“ rezultatom 15:12. Treci su bili „Alkosi“, a sudjelovali su još „Red Devils“ i „Cowboys from Hell“. Pobjednicka ekipa „Kature boys“ igrala je u sastavu: Stefan Ristic, Mauricio Milevoj, Nino Frankovic i Dominik Nacinovic. Nagrada pobjednickoj ekipi, osim pehara, su pizze u Pizzeriji „Napoli“.

Odlicna košarka igrala se u starijoj kategoriji. Najjaci su bili gosti iz Pule u sastavu Gregor Belina, Nikša Paravinja i David Babovic. Rezultat ne cudi ako se napomene da je Gregor Belina košarkaš Poreca i najbolji strijelac A2 lige košarkaša a i Nikša Paravinja je aktivni igrac, tako da su Labinjani svjedocili odlicnim košarkaškim potezima.

Robert Dundara najbolji tricaš

Cast Labina u finalu branili su lanjski pobjednici „?ometri“ u sastavu: Denis Fable, Mladen Dušman, Robert Dundara i Milan Licul. Gosti iz Pule pobjedili su 21:9. U borbi za 3. mjesto „Kature All-star“ pobjedili su ekipu „NBA Live“ 20:14. Još su sudjelovale ekipe „Star“ i „Gradski kauboji“.

U natjecanju u tricama nastupilo je 28 natjecatelja. Sedmorica su ušla u finale, a pobjedu je na kraju pripala Robertu Dundara koji je tako obranio lanjski naslov najboljeg tricaša. Za nagradu je dobio poklon paket sponzora „Fist d.o.o.“.

U pauzama izmedu utakmica, publiku su zabavljale plesne skupine iz Labina i Ližnjana te Freestyle nogometaši Cherry i Hax, a mnogobrojni gledatelji mogli su se okrijepiti na šanku kojeg je za ovu priliku organizirao Caffe bar „Me gusta“.