Pretraživanje

Održana promocija županijskog i nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva

Utorak, 11. Ožujka 2014. - 14:07

Povodom obilježavanja Mjeseca svjesnosti o ranom otkrivanju raka debelog crijeva, Labin Zdravi grad i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije u suradnji sa Ligom protiv raka Labin, Gradskim društvom Crvenog križa Labin i patronažnom službom Doma zdravlja Labin, organizirali su promociju novog županijskog prioritetnog podrucja “Rak debelog crijeva”  te Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

Cilj akcije je osvijestiti javnost o važnosti problema te informirati gradane o prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva te potaknuti ih na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje. Prvi korak u prevenciji bolesti su preventivni pregledi.

Vijecnici Gradskog vijeca mladih Srednje škole Mate Blažine provodili su anketu medu sugradanima na istu temu te su podijeljeni edukativni i promotivni leci s pozivom za ukljucenje gradana u program prevencije. Dr. Suzana Muškovic iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije na izloženom je modelu debelog crijeva gradanima obrazložila promjene koje lijecnik može opaziti prilikom kolonoskopije i ostale važne informacije. Obilježavanje je provedeno na Gradskoj tržnici u subotu, 08. ožujka 2014. godine.