Pretraživanje

Održana promocija zbirke pjesama na labinskoj cakavici "Merlici od CA"

Ponedjeljak, 15. Lipnja 2015. - 12:40

U petak, 12. lipnja u Velikoj vijecnici Grada Labina održana je svecena promocija zbirke pjesama na labinskoj cakavici u izdanju Kulture Snova, Kulturni krug Labin i Grada Labina.

U zbirci su objedinjene pjesme 27 autora koji pišu na labinskoj cakavici, koji su zbirku predstavili recitiranjem svojih pjesmi na cakavici i pokazali kako labinska cakavica je itekako živa, ne samo u govoru, nego i u pisanoj rijeci i pjesništvu. U zbirci je sa po 5 pjesama zastupljeno 27 autora, najmlada pjesnikinja je 18-godišnja Tina Družeta, a najstarija 80-godišnja Rina Miletic.  Samostalna umjetnica Ivona Verbanac izradila je graficko rješenje naslovnice zbirke "Merlici od CA", a predgovor knjige napisao je po domoce gradonacelnik Tulio Demetlika.

Zbirku su predstavili urednica knjige Neda Milenkovski i viša strucna suradnica za kulturu Loredana Ružic Modrušan, a prisutne je u ime Grada Labina pozdravio zamjenik gradonacelnika Zoran Rajkovic koji je naglasio važnost ocuvanja i brendiranja cakavice kao jednog od važnih kulturnih ciljeva Grada Labina.

Ovaj dogadaj uvelicali su svojim nastupom i clanovi RKUD-a „Rudar“ Raše Lari Viškovic, Antonio Kos i Moris Šumberac svirkom na mehu.  Po domoce je zapjevala i Klapa Labin, a mališani Djecjeg vrtica „Pjerina Verbanac“  „Rabacki delfini“ su recetirali pjesmu svoje tete Zdenke i izveli istarski Balon.