Pretraživanje

Održana prezentacija projekta „Naše ulice, naš izbor”

Četvrtak, 13. Studenog 2014. - 13:56

Tridesetak ucenika treceg i cetvrtog razreda Srednje škole Mate Blažine, pod vodstvom mentorica Mire Hrvatin i Cede Perko, tokom Europskog tjedna mobilnosti 2014. provodili su projekt „Naše Ulice, naš Izbor“ – Lokalni profil, kako bi vlastitim istraživanjima bolje razumjeli važnost u uocavanju stanja okoliša i kvalitete življenja. Zadatak im je bio pregled lokalnog podrucja i upoznavanje stanja odabrane lokacije primjenom metoda vlastitog istraživanja, anketiranja stanovništva, razgovora sa strucnim i odgovornim osobama, na osnovu cega su istaknuli postojece prednosti i nedostatke odabranih lokacija te opisali što bi trebalo uciniti da lokalno podrucje postane još bolje mjesto za život.

Lokalno podrucje Grada Labina podijelili su na devet lokacija, a ucenicke grupe cinila su 3-4 clana. Na osnovu ankete stanovništva svih dobnih uzrasta ucenici su pripremili top listu od po pet najboljih i najgorih “rješenja“ definiranih lokacija koja ce im pomoci u stvaranju vizije za buducnost. Ucenici su anketirali gradane na lokacijama ulice Slobode i ulice Maršala Tita u Rapcu, ulice Zelenice, ulice Alda Negrija, ulice Svete Katarine, Rudarske ulice, ulice Senari, Istarske ulice, naselja Kature u Labinu. Rezultate svoga rada prezentirali su tokom obilježavanja Dana bez automobila 22. rujna 2014. na Trgu labinskih rudara.

U utorak, 11. studenog 2014. godine u Gradskoj upravi Grada Labina primio ih je Gradonacelnik Tulio Demetlika sa svojim suradnicima. Ucenici su jasno iznesli svoje stavove i ideje i otvoreno razgovarali o mogucim zajednickim rješenjima. Gradonacelnik im je zahvalio na trudu i iznošenju stavova u cilju stvaranja vizije za buducnost, ali i naglasio potrebu zajednickog djelovanja gradske uprave i mladih kako bi se predložena rješenja i realizirala.


Prilozi