Pretraživanje

Održana koordinacija Gradonačelnika s načelnicima općina Labinštine

Petak, 27. Rujna 2019. - 0:00

Danas je u prostorijama Grada Labina održana koordinacija gradonačelnika Grada Labina sa načelnicima općina Labinštine. Prisutni na koordinaciji su uz gradonačelnika Grada Labina Valtera Glavičića bili načelnica Općine Raša Glorija Paliska, načelnik Općine Sv. Nedelja, Gianvlado Klarić, načelnik Općine Pićan, Ivan Franković te načelnik Općine Kršan, Valdi Runko.

Razgovaralo se o nekoliko važnih i aktualnih tema, prije svega o projektu sustava odvodnje otpadnih voda aglomeracije Labin- Raša – Rabac te je najavljeno kako se idućeg tjedna, odnosno u četvrtak 3. listopada održava javna prezentacija projekta u Raši. Isto tako, na koordinaciji je potvrđeno kako će do kraja godine sve Općine i Grad Labin donijeti prostorne planove kako bi moglo započeti projektiranje.

Govora je bilo i o potpisanom rovinjskom zaključku  o spajanju isporučitelja vodenih usluga čime bi Istra u narednom razdoblju postala jedno uslužno područje. Ovakvim objedinjavanjem  sigurno se može pozitivno utjecati na javnu nabavu čime se smanjuje vrijednost investicija.  

Dom za starije osobe u Labinu bila je također jedna od tema današnje koordinacije te je najavljeno kako će njegova izgradnja započeti početkom iduće godine.