Pretraživanje

Održan prijem za sudionike Kvarnerske rivijere

Utorak, 29. Svibnja 2018. - 0:00

Povodom održavanja velikog omladinskog turnira Kvarnerska rivijera koji se već 63. put odigrava u Labinu, zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada održala je danas prijem za sudionike labinske skupine. Prijemu su nazočili predstavnici talijanskog velikana Sampdorie Allesandro Rullero i Guido Civardi , bosanskog Željezničara Zijad Abdulovski i Ismet Stilić, slovenskog Maribora Milan Zurman i Bostjan Merc te domaćeg Rudara Dario Milevoj i Elvis Uravić.

Kvarnerska rivijera je jedan od najstarijih nogometnih turnira u ovom dijelu Europe i predstavlja izuzetno iskustvo mladim nogometašima kojima je to dobra prigoda da se afirmiraju i odmjere snage s nekim od predstavnika najjačih europskih klubova. Vrlo malo omladinskih nogometnih turnira se može podičiti 63 godine dugom tradicijom održavanja jednog turnira u svome gradu. Upravo toliko je Labin domaćin „Kvarnerske rivijere“, te je uz Rijeku grad sa najdužom tradicijom u suorganizaciji ovog sportskog događaja. Na turniru su u Labinu tijekom godina igrali brojni mladi igrači koji su kasnije postigli izvanredne sportske karijere igrajući za najpoznatije svjetske klubove.

Zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada, nakon uvodnih riječi i na talijanskom i slovenskom jeziku, istaknula je važnost sporta za Grad Labin, a posebice u pogledu ulaganja u mlađe generacije za koje s ponosom možemo reći da žive sport u Labinu. Istaknula je i kako je Grad Labin u prošloj proračunskoj godini odvojio 18% svog proračuna upravo za sport kada je i završena velika investicija u gradski sportski centar što nas svrstava na visoko sedmo mjesto od 127 gradova u Hrvatskoj po visini izdvajanja. Ove godine predstoji nam izrada glavnog projekta za rekonstrukciju gradskog stadiona.

Tajnik sportske zajednice Grada Labina Siniša Verbanac zaželio je dobrodošlicu svim klubovima te istaknuo kako su u proteklom razdoblju zahvaljujući Gradu realizirani brojni infrastrukturni projekti, te kako vjeruje da ćemo uskoro biti prvi u Istri po sportskoj infrastrukturi ali i sportskim rezultatima.

Zamjenica je na kraju uz prigodne poklone gostima zaželjela ugodan boravak u Labinu i puno sportskih rezultata u budućnosti. Zahvalila se i domaćinu, NK Rudar na svemu učinjenom da se ova tradicija održi i dalje.