Pretraživanje

Održan prijem za nagradene ucenike

Srijeda, 03. Lipnja 2015. - 12:55

Danas je na kraju još jedne školske godine Gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika održao prijem za ucenike labinskih osnovnih škola Matije Vlacica i «Ivo Lola Ribar», Srednje škole Mate Blažine, Osnovne umjetnicke škole Matka Brajša Rašana te Centra „Lice Faraguna“ koji su tijekom ove školske godine sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima i smotrama.

Gradonacelnik je prije svega cestitao mladim sugradanima na uspješnosti i postignutom uspjehu te naglasio da je prioritet gradske uprave stvoriti sve potrebne uvjete za kvalitetno obrazovanje koje je temelj svake zajednice, pa tako i našeg grada. Istaknuo je važnost ulaganja u znanje koje potom nitko ne može oduzeti te da se uz uporni rad postižu vrhunski rezultati. Naglasio je kako su i mentori, ravnatelji škola kao i roditelji kljucan faktor u poticanju rada djece i postizanju ovako zavidnih rezultata. Ucenici su svojim radom i aktivnošcu dokazali da uspješni nositelji zadataka koje grad i škola postavljaju pred njih. Grad Labin je, zahvaljujuci školama i vrijednim ucenicima koji se plasiraju na natjecanja, predstavljen na najbolji moguci nacin u gradovima diljem Republike Hrvatske, ali i šire. Grad kontinuirano brine za potrebe svih ustanova u obrazovanju te želi stvoriti bolje i kvalitetnije uvjete za rad institucija. Tako se iz gradskog proracuna u školskoj/studijskoj godini 2014/2015. stipendira 26 ucenika i 156 studenata za što je u 2015. godini osiguran iznos od 1.135.000,00 kuna. Gradska stipendija iznosi 550,00 HRK mjesecno za ucenike, odnosno 750,00, 825,00 i 900,00 HRK mjesecno za studente, ovisno o postignutim uspjesima u protekloj godini.

Ove godine nastavljamo s ulaganjima u labinske osnovne škole, Centar Lice Faraguna, kao i Osnovnu umjetnicku školu Matka Brajše Rašana koja od rujna 2014. godine djeluje kao samostalna institucija. Grad Labin nosi pocasni naziv Grad Labin – prijatelj djece koji mu je dodijeljen 2012. godine kao najviše javno društveno priznanje koje imaju one lokalne zajednice koje kvalitetno skrbe za život djece i gradana u svojim sredinama.

 

Prisutnima su se obratili i ravnatelji, profesori i mentori škola pohvalivši njihov uspjeh i trud uz želju da tako nastave i u buducim školskim izazovima.