Pretraživanje

Održan prijem za Labinjane koji žive izvan svoje domovine

Srijeda, 13. Kolovoza 2014. - 11:43

Danas je u Gradu Labinu uprilicen tradicionalni prijem za Labinjane koji žive izvan svoje domovine, a rodom su s Labinštine. Prijemu su prisustvovali predstavnici iseljenickog kluba „Rudar“, kluba „Istra“ i kluba žena „Istra“ iz New Yorka i iseljenici koji žive u Švedskoj. Primili su ih gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika i predsjednik Gradskog vijeca Grada Labina Valter Poropat.

Gradonacelnik Tulio Demetlika zaželio im je dobrodošlicu i ugodan boravak u svom rodnom kraju. Spomenuo je dugogodišnju uspješnu suradnju grada i njegovih iseljenika te zahvalio što toliko godina njeguju i promoviraju tradiciju, kulturu, specificnosti ovoga kraja u zemlji u kojoj žive i rade. Podsjetio je i da je upravo na inicijativu iseljenika u New Yorku otvoren Ured Istarske županije.

Valter Poropat, predsjednik Gradskog vijeca Grada Labina zahvalio je prisutnima na odazivu i zahvalio što daleko od svoga rodnog kraja njeguju domocu besedu, kanat i tanac našega kraja i tome uce najmlade naraštaje.

Ispred kluba „Istra“ govorio je Bruno Viškovic koji je zahvalio na primanju i pohvalio uredenost našeg grada te naglasio kako se Labin i Labinština iz godine u godinu sve više razvijaju, a što im je posebno drago.