Pretraživanje

Održan drugi partnerski sastanak u sklopu projekta RECOLOR

Četvrtak, 26. Rujna 2019. - 0:00

U sklopu provedbe projekta RECOLOR (Reviving and EnhanCing artwOrks and Landscapes Of the adRiatic), u organizaciji projektnog partnera Grada Zadra, od 18. – 19. rujna 2019. godine u Zadru je održan drugi partnerski sastanak. Predstavnici Grada Labina, Robert Mohorović i Ana Černjul, članovi projektnog tima te viši stručni suradnici za međunarodne projekte, prisustvovali su sastanku izražavajući svoje mišljenje o projektu i budućim aktivnostima koje treba poduzeti. Na sastanku se raspravljalo o dosadašnjem tijeku, provedenim te nadolazećim aktivnostima, a dio sastanka bio je posvećen i prezentaciji pilot akcija koje će se provesti na području svakog pojedinog partnera.

RECOLOR promovira turistički potencijal urbanih i prirodnih krajobraza u Hrvatskoj i Italiji, koji često nisu u potpunosti iskorišteni i koji nisu još uključeni u tradicionalnim turističkim krugovima, a provodi se u partnerstvu koji čine talijanska regija Emilia-Romagna, dva hrvatska grada (Zadar i Labin), dva talijanska grada (Campobasso i Cividale del Friuli), dvije obrazovne institucije (Veleučilište u Šibeniku i Sveučilište u Bologni) te privatni konzorcij (Montefeltro Sviluppo Consortium). Grad Labin sudjeluje kao partner na projektu RECOLOR u okviru Programa Interreg Italija-Hrvatska, ukupne vrijednosti 2.093.392,00 EUR, od čega Gradu Labinu pripada 208.000,00 EUR, a 85% je sufinancirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt traje ukupno 30 mjeseci, odnosno od 1.1.2019. do 30.6.2021. godine.

U okviru sastanka, labinski su predstavnici prezentirali svoju pilot akciju, koja će pridonijeti raznolikosti turističkih proizvoda i usluga te poboljšati kvalitetu turističke ponude u okviru opće vizije održivog i odgovornog turizma na mikrolokaciji Parka skulpture Dubrova. Osim toga, promicanjem Parka s turističkog i kulturnog gledišta, u održivom teritorijalnom razvoju, podupirat će se i cjelokupni gospodarski rast lokalne zajednice. Slijedom toga, financirat će se izrada Strategije kulturno-turističke valorizacije Parka skulptura Dubrova, Studija održivosti te virtualna šetnja Parkom.

Na kraju sastanka dogovoreno je održavanje trećeg sastanka partnera u Cividale del Friuli (Italija) u razdoblju od 28. – 29. siječnja 2020. godine te se posjetilo i područje pilot akcije koje će provesti Grad Zadar.

Više informacija o projektu RECOLOR možete pronaći na slijedećoj poveznici: http://www.labin.hr/projekt-recolor

zadar 2.JPG (607 KB)